Checklist digitale veiligheid voor cultuur

Vorig jaar deed DEN onderzoek naar de stand van zaken rondom cyber security in de culturele sector. Er bleek behoefte te zijn aan concrete handvatten en tips om stappen te zetten in de online veiligheid van culturele organisaties. Daarom deelt DEN nu een checklist met 8 tips om organisaties weerbaar te maken in onze digitale wereld.

2 min. lezen

Digitale veiligheid is voor iedereen belangrijk, dus ook voor de culturele sector! Of je nu een grote of kleine instelling bent, iedere instelling is een potentieel slachtoffer. Door actie te ondernemen aan de hand van de ‘Checklist digitale veiligheid voor de cultuur’ wordt je organisatie minder kwetsbaar voor digitale incidenten en ben je beter voorbereid als er wel iets gebeurt.

Eerder onderzochten wij hoe de culturele sector omgaat met cyber security, met als conclusie dat het serieuze aandacht verdiend. Zo heeft 3 op de 10 organisaties heeft in de afgelopen 3 jaar een cybercrime-incident meegemaakt.

Wil je meer informatie over Cyber security dan kan je terecht op de website van het Digital Trust Center (Opent een externe link). Daar staat ook de Cyberveilig Check (Opent een externe link) waarmee je kunt nagaan waar je nu staat.

Deel dit nieuws artikel

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Alles wat je wil weten over digitale transformatie. Een nieuwsbrief vol tips, kennis en inspiratie.