Digitale cultuureducatie

Cultuur en educatie zijn onlosmakelijk verbonden. Tijdens de schoolperiode komen kinderen vaak voor het eerst bewust in aanraking met cultureel aanbod. De makers van cultureel educatief materiaal zijn dus vaak de eerste lijn naar het publiek van de toekomst. Hoe benut je deze kans om nieuw publiek te betrekken? Maak digitale cultuureducatie onderdeel van je digitale transformatie strategie! Ontdek hier hoe je dat aanpakt.

Wat is digitale cultuureducatie?

Cultuuronderwijs is zo oud als de weg naar Rome, maar nieuwe generaties verlangen naar nieuwe dingen. Leerlingen van nu groeien op met digitale technologieën en smart devices die ze steeds vaker mee het klaslokaal in nemen. Als cultuureducator kun je hier op inspelen door digitaal onderdeel te maken van je educatieaanbod. Zo sluit je aan bij de belevingswereld van je doelgroep en benut je kansen om ze blijvend bij je organisatie te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan digitale gastlessen, apps voor op het digibord of podwalks die leraren met hun klas kunnen ondernemen.

In 4 stappen naar digitaal aanbod

Met digitale cultuureducatie voor het onderwijs betrek je jongeren nog meer bij cultuur. Met aanbod dat aansluit bij het curriculum en de online belevingswereld van nieuwe generaties, heb je goud in handen. Jongeren vandaag zijn het cultuurpubliek van morgen. Leer in vier stappen hoe je goed digitaal onderwijsmateriaal ontwikkelt.

Van educator naar digitaal leider

Als educator ben je dé schakel in de digitale transformatie van de gehele organisatie. Enthousiasmeer je collega's en neem ze mee in jouw kennis over het publiek van de toekomst. Lees verder en word de digitaal leider van jouw organisatie.

Zo maak je digitaal educatiemateriaal

Educatief aanbod wil je natuurlijk laten aansluiten op de behoeftes in de klas. Maar hoe doe je dat op digitaal? Als jouw aanbod past bij de digitale leefwereld van de leerlingen, dan maak je van de jongeren van vandaag de bezoekers van morgen.

Training Digitale cultuureducatie

Begeleid jij culturele instellingen bij het ontwikkelen van digitaal aanbod voor het onderwijs? In de tweedelige training Digitale cultuureducatie van de DEN Academie leer je op interactieve wijze hoe je digitaal aanbod creëert dat aansluit bij het onderwijs én een steeds digitalere wereld. Zo maak je de leerlingen van vandaag je publiek van morgen.

Onze expert helpt je verder

Alles over digitale transformatie. Iedere maand in je inbox.

Ontvang tips, kennis en inspiratie rondom digitale cultuureducatie en onze andere thema's.