Onderwerpen

DEN is dé aanjager van digitale transformatie voor cultuur. Wij signaleren trends, ondersteunen innovatie, ontwikkelen kennis en bieden tools om direct mee aan de slag te gaan. Wij focussen ons hierin op een aantal onderwerpen. Klik ze hieronder aan, lees verder en vergroot je kennis. 

Digitale transformatie

Meebewegen met een veranderend en steeds digitaler publiek, dat is de kern van digitale transformatie. Maar hoe doe je dat in een culturele organisatie? Op deze pagina leer je wat digitale transformatie is, wat je ermee kan bereiken en hoe je dit succesvol onderdeel maakt van je strategie. Zo bouw jij aan een weerbare en wendbare organisatie waarin het publiek centraal staat. 

Publiek van de toekomst

Het huidige cultuurpubliek vergrijst, nieuw publiek is nodig om de sector draaiende te houden. Maar wie is dit nieuwe publiek? En hoe betrek je hen bij je aanbod? Verken de toekomst en ontwikkel je visie. Bekijk de video en scroll verder om te ontdekken hoe jij hen bereikt. 

Datagedreven werken

Datagedreven werken geeft houvast om te bepalen wie jouw bestaande doelgroep is, hoe je deze groep beter kan bedienen en waar nieuwe doelgroepen zich bevinden om mee te verbinden. Lees hier wat datagedreven werken is, waarom het belangrijk is en wat de voordelen zijn. Deel de inzichten uit publieksdata met je team en zet het publiek centraal in jouw organisatie!

Digitale cultuureducatie

Cultuur en educatie zijn onlosmakelijk verbonden. Tijdens de schoolperiode komen kinderen vaak voor het eerst bewust in aanraking met cultureel aanbod. De makers van cultureel educatief materiaal zijn dus vaak de eerste lijn naar het publiek van de toekomst. Hoe benut je deze kans om nieuw publiek te betrekken? Maak digitale cultuureducatie onderdeel van je digitale transformatie strategie! Ontdek hier hoe je dat aanpakt.

Innovatief werken

Digitaal transformeren vraagt om innovatief werken en het optimaliseren van je werkprocessen. Zo ben je voorbereid op de toekomst. Lees hier hoe je dat doet en wat de kansen zijn. Start vandaag al!

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Tips, inspiratie en kennis over digitale transformatie in de cultuursector