Toegankelijkheid van DEN

DEN is dé aanjager van digitale transformatie in de sector. Daarbij hoort dat we op een aantal onderwerpen zoveel mogelijk voorop willen lopen. Zoals bijvoorbeeld een zo toegankelijk mogelijke website. Door de toegankelijkheidswetgeving na te leven voor overheidsorganisaties wordt onze site ook bereikbaar voor mensen die moeite hebben met lezen, visueel beperkt of kleurenblind zijn of een andere beperking hebben.

Toegankelijkheidslabel

Onderzoeksbureau Accessibility voerde in opdracht van DEN op 31 mei 2023 een technisch onderzoek uit. Hiermee werd de website getest op toegankelijkheid. Op 1 december 2023 zijn alle verbeterpunten aangepast. Op dit moment heeft onze site toegankelijkheidslabel B. Na een hercontrole in december 2023 hopen we de toegankelijkheidslabel A te verdienen.

Deze punten passen aangepast:

  • Navigatie via toetsenbord bij het afspelen van video’s
  • Focuspunten van schermlezer op nieuw geladen pagina’s
  • Knop naar zoekbalk krijgt duidelijke verwijzing naar zoekbalk
Toegankelijkheidslabel B voor DEN website - deze is voor het laatst bijgewerkt op 31-08-2023

Benieuwd wat de verschillende toegankelijkheidslabels inhouden? Lees ons artikel met achtergrondinformatie over de regels en wetgeving van digitale toegankelijkheid voor overheidsorganisaties.

Probleem melden

Loop je alsnog tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? We horen het graag! Mail ons op den@den.nl of bel naar +31682965885.

Datum publicatie verklaring

Augustus 2023

Deel deze pagina

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Tips, inspiratie en kennis over digitale transformatie in de cultuursector
Schrijf je in