Toegankelijkheid van DEN

DEN is dé aanjager van digitale transformatie in de sector. Daarbij hoort dat we op een aantal onderwerpen zoveel mogelijk voorop willen lopen. Zoals bijvoorbeeld een zo toegankelijk mogelijke website. Door de toegankelijkheidswetgeving na te leven voor overheidsorganisaties wordt onze site ook bereikbaar voor mensen die moeite hebben met lezen, visueel beperkt of kleurenblind zijn of een andere beperking hebben.

Toegankelijkheidslabel

Onderzoeksbureau Accessibility voerde in opdracht van DEN op 31 mei 2023 een technisch onderzoek uit. Hiermee werd de website getest op toegankelijkheid. Op 1 december 2023 zijn alle verbeterpunten aangepast. Op dit moment heeft onze site toegankelijkheidslabel B. Op dit moment worden de volgende aandachtspunten verbeterd:

  • Focuspunten van schermlezer op nieuw geladen pagina’s
  • Betere duiding voor schermleesprogramma's bij activatie filters 

Status toegankelijkheidslabel van den.nl. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring. (Opent een externe link)

Probleem melden

Loop je alsnog tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? We horen het graag! Mail ons op den@den.nl (Opent een externe link) of bel naar +31682965885.

Laatst ge-update

Januari 2024

Deel deze pagina

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Tips, inspiratie en kennis over digitale transformatie in de cultuursector