Ons netwerk

DEN staat voor samenwerking en verbinding binnen de sector. Daarom dragen we bij aan verschillende initiatieven die aansluiten bij onze visie: een bloeiende cultuursector waarin digitale innovatie vanzelfsprekend is. Op deze pagina vind je een selectie van onze partners en samenwerkingen.

Taskforce Samenwerkingsverband Publieksdata

Culturele instellingen kunnen hun artistieke, economische en maatschappelijke impact vergroten door datagedreven (samen) te werken. De Taskforce Samenwerkingsverband Publieksdata bundelt de krachten van partijen uit de culturele sector om publieksinzicht en kennis over publieksdata te vergroten. De centrale vraag: Hoe willen we in de toekomst als sector samenwerken op het gebied van publieksdata? DEN directeur Maaike is voorzitter van deze taskforce, DEN adviseurs Linda en Gijs zijn projectmanager en projectleider.

Meer weten over de projecten uit de taskforce? Bekijk de publicaties. 

Cultuurloket DigitALL

DigitALL is een cultuurfonds dat culturele instelling helpt het contact met hun publiek te versterken door digitale technologie. DEN, Cultuur+Ondernemen (Opent een externe link) en Art-Up (Opent een externe link) hebben kennis die aanvullend is op die van de deelnemende fondsen binnen Cultuurloket DigitALL. Bijvoorbeeld over digitale integriteit, hybride ondernemen, innovatief werken en digitale verdienmodellen. Als kennispartner helpt DEN aanvragers op weg met kennis over het beoogde publiek centraal stellen, de projectaanpak, het verdienmodel en hoe het project doorwerkt op verschillende aspecten van de organisatie.

Bekijk de website van Cultuurloket DigitALL (Opent een externe link).

Innovatielabs

Nieuwe veerkracht in de culturele en creatieve sector. Dat is waar Innovatielabs voor staat. Via een subsidie en ontwikkeltraject leveren culturele instellingen en makers toepasbare kennis en werkvormen die de wendbaarheid en weerbaarheid van de sector vergroten. DEN adviseur Sophie is kennispartner en coach bij deze trajecten.

Ontdek meer over de Innovatielabs (Opent een externe link).

PublicSpaces

Software zonder Big Tech? PublicSpaces werkt toe naar een alternatief software ecosysteem dat het publieke belang vertegenwoordigt, zónder winstoogmerk. Zij hebben zichzelf ten doel gesteld alle privacy officers, CTO’s en ICT inkopers van publieke organisaties op de hoogte te brengen van alternatieve instrumenten gebaseerd op publieke waarde. Zo kunnen zij goed geïnformeerd kiezen voor ethische alternatieven. DEN is partner van PublicSpaces.

"Samenwerken versnelt de digitale transformatie. Als DEN sluiten we daarom graag aan bij initiatieven uit en voor de sector. Om kennis te delen en instellingen verder te brengen."

Maaike Verberk, Algemeen directeur DEN

Laten we samenwerken!

Wil je met ons samenwerken of op een andere manier een verbinding aangaan? Neem contact met ons op!

Deel deze pagina

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Tips, inspiratie en kennis over digitale transformatie in de cultuursector