Gijs Meijer

Senior adviseur

Gijs Meijer gelooft in strategische samenwerkingen om de hele cultuursector toekomstbestendig te maken. Daarom is hij onderdeel van de Taskforce Samenwerkingsverband Publieksdata en de Innovatie Alliantie.

Over mij

Voordat ik bij DEN begon, heb ik meer dan 12 jaar gewerkt bij het Kunstmuseum in Den Haag. Hier was ik eerst verantwoordelijk voor de afdeling Marketing & Communicatie, later gaf ik leiding aan projecten op het gebied van innovatie en new business.

Bij DEN verdiep ik me nog verder in technologische innovaties en nieuwe businessmodellen voor de culturele sector. Strategische samenwerkingen kunnen de sector helpen om houvast te krijgen op het cultuurpubliek in een steeds digitale samenwerking. Binnen de Taskforce Samenwerkingsverband Publieksdata zie ik als projectleider hoe het gebruik van data de sector verder kan brengen. Nu al zie je hoe andere sectoren slim gebruikmaken van publieksdata, voor de cultuursector ligt hier nog een vraagstuk. Ik geloof dat het antwoord zit in een gezamenlijke aanpak, zodat kleine en grote instellingen mee kunnen komen. Want alleen dan is cultuur écht een bloeiende sector.

De DEN nieuwsbrief vol inspiratie en kennis

Iedere maand in je inbox!