Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Medewerkers

Het team van DEN houdt zich bezig met verschillende thema's rondom digitale transformatie in de cultuursector. Lees hier meer over de ervaringen en expertises van de medewerkers. DEN staat je graag te woord. Neem gerust contact op voor je vragen.

Maaike Verberk

Maaike Verberk

Algemeen directeur

Maaike Verberk is in 2018 gestart als algemeen directeur bij DEN. Daarvoor was Maaike onder meer zakelijk leider bij Toneelgroep Amsterdam en bij STRP Art&Technology in Eindhoven. Ze is verantwoordelijk voor het integraal beleid voor de ondersteuning van de kunsten- en erfgoedinstellingen. Ze zet zich in om met bestaande en nieuwe partners in binnen- en buitenland de cultuursector te inspireren om de kansen en mogelijkheden van digitale transformatie te benutten. Op verzoek van het Ministerie van OCW is Maaike namens Nederland vervangend deelnemer van de Digital Cultural Heritage and Europeana Expertgroup van de EU.

Marcus Cohen

Marcus Cohen

Adviseur

Marcus Cohen werkt als senior-adviseur bij DEN. Eerder was Marcus beleidsmedewerker bij de NAPK en manager ICT voor het Nederlands Uitburo. Als bouwkundig ingenieur (TU-Delft) benadert Marcus samenwerking als een ontwerpopdracht: er moet wel iets praktisch gebouwd gaan worden. Hij is betrokken bij projecten rond een open dataplatform voor de (podium)kunsten en heeft zitting in de DERA-Architectuurraad. Marcus beheert kennisdossiers rond LOD en archivering by design. Daarnaast draagt Marcus bij aan onderzoeken, zoals eerder aan studies rond impact van (digitaal) cultureel erfgoed i.s.m. Europeana, de inventarisatie publieksdata in de cultuursector in opdracht van OCW en het rapport met aanbevelingen rond open data in de cultuursector voor de Taalunie.

Sophie Heijkoop

Sophie Heijkoop

Adviseur

Sophie werkt als adviseur bij DEN. Haar aandachtsgebieden zijn onder andere digital storytelling, digitale cultuureducatie en onderzoek naar online publieksbeleving. Eerder werkte Sophie in de museumwereld op het gebied van digitale educatie.

Gijs Meijer

Gijs Meijer

Adviseur

Gijs is senior-adviseur bij DEN. Als projectleider richt hij zich op de Taskforce Publieksdata voor de culturele sector. Ook is hij kwartiermaker voor het Innovatielab Digitalisering. Hiervoor werkte Gijs bij het Kunstmuseum Den Haag waar hij eerst verantwoordelijk was voor de afdeling Marketing & Communicatie en daarna leiding gaf aan de projecten op het gebied van innovatie en new business.

Arianne Neijenhuis

Arianne Neijenhuis

Hoofd bedrijfsvoering

Arianne is hoofd bedrijfsvoering bij DEN. Zij zorgt voor een optimale administratieve organisatie en interne controle, stelt de financiële verantwoordingen (incl. jaarrekening) op en is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid bij DEN. Daarnaast ziet zij toe op de compliance bij DEN en is aanspreekpunt voor interne ICT zaken en huisvesting.

Else Laura Rademaker

Else Laura Rademaker

Kennisbeheerder/redacteur

Tijdens de vele jaren dat Else Laura werkte als medewerker communicatie, is de focus langzaamaan verschoven naar kennisbeheer en (eind)redactie. Collega’s bij DEN leggen hun vraag naar informatie over uiteenlopende thema’s binnen de cultuur & digitale transformatie aan haar voor. Zij analyseert de gevonden bronnen en deelt deze binnen het team of via de website. Else Laura schrijft inhoudelijke artikelen en verzorgt de (eind)redactie van teksten. Voordat ze in 2001 bij DEN kwam, heeft ze onder meer gewerkt bij het RKD en hielp ze Het Utrechts Archief een paar jaar met de digitale communicatie.

Erma Soechit-Resokario

Erma Soechit-Resokario

Secretariaat

Erma ondersteunt het DEN-team met secretariële en administratieve werkzaamheden. Hiervoor heeft Erma gewerkt als secretaresse bij commerciële organisaties, accountant- en notariskantoren.

Algemene vragen


Voor algemene vragen kun je terecht bij den@den.nl.

Neem je liever telefonisch contact op?
Momenteel zijn we bereikbaar op: 06-82 96 58 85 / 06-82 98 17 24.

 

Foto's Maaike, Marcus, Arianne, Else Laura en Erma: Sebastiaan ter Burg CC BY-NC 4.0

Foto Gijs: Gerrit Schreurs

Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.