Algemeen directeur

Maaike Verberk

Maaike Verberk is directeur van DEN. Ze zet haar ervaring en netwerk in om culturele instellingen te inspireren tot digitaal leiderschap en ze stimuleert een strategische aanpak voor digitale innovatie. Je kan Maaike ook tegenkomen als trainer bij de DEN Academie.

Over mij

Sinds 2018 ben ik algemeen directeur bij DEN. Daarvoor was ik, onder andere, zakelijk leider bij Toneelgroep Amsterdam (nu ITA) en bij STRP Art&Technology in Eindhoven. Mijn ervaring in de sector neem ik mee in onze missie bij DEN om digitale transformatie voor cultuur te realiseren.

Ik zet me met DEN in om met bestaande en nieuwe partners binnen en buiten de cultuursector culturele instellingen te inspireren om kansen in een digitale samenleving te verzilveren.

Samen met Chantal leid ik de DEN Academie. In onze programma's leren we cultuurprofessionals en managers hoe ze digitale mogelijkheden in hun organisatie verweven. Dit is ontzettend belangrijk in de digitale transformatie. Onze trainingen geven een impuls aan netwerk- en impact denken, kennisdeling en strategische inzichten voor organisaties die zich in het digitale domein willen begeven.

In aanvulling op mijn werk bij DEN, ben ik ook voorzitter van de Taskforce Samenwerkingsverband Publieksdata en neem ik plaats in de Digital Cultural Heritage Expert Group.

Ik maak graag kennis met je in de DEN Academie of tijdens een van de congressen waar ik aanwezig ben. 

De DEN nieuwsbrief vol inspiratie en kennis.

Iedere maand in je inbox!
Schrijf je in