Andrea Langendoen

Projectleider en adviseur

Andrea Langendoen helpt culturele organisaties graag vooruit op de juridische aspecten rondom digitale transformatie, zoals Creative Commons, AVG en auteursrechten.

Over Andrea

Andrea heeft bij veel culturele organisaties binnen kunnen kijken sinds zij vanaf 2019 werkt als zelfstandig projectleider en adviseur binnen de cultuursector. Daarvoor werkte Andrea lange tijd bij de Koninklijke Bibliotheek, onder andere als leidinggevende, waar zij veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van digitalisering van collecties.

Tijdens haar carrière merkte Andrea dat juridische aspecten een steeds grotere rol spelen in de cultuursector, mede door digitalisering. Denk aan auteursrechten, AVG, maar ook onderwerpen als de restitutie van roofkunst. Om een bijdrage te kunnen leveren aan de juridische vraagstukken die spelen binnen de cultuursector heeft Andrea inmiddels de studie Rechten afgerond.

Bij DEN legt ze zich daarom toe op de juridische dossiers en de doorontwikkeling van de tools ‘Regel je rechten’ en ‘Modelclausules’. Op deze thema’s levert Andrea een waardevolle bijdrage bij DEN want dit zijn onderwerpen die een essentieel onderdeel zijn van digitale transformatie.

Nevenactiviteiten: Andrea is bestuurslid van dansgezelschap Another Kind of Blue.

De DEN nieuwsbrief vol inspiratie en kennis

Iedere maand in je inbox!