Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Meer voorbeelden uit binnen- en buitenland

Nu culturele instellingen gesloten zijn, gebeurt er veel online. DEN verzamelt mooie en inspirerende voorbeelden, zowel uit Nederland als uit het buitenland.

 

Allereerst: de buitencategorie

 

We beginnen met de initiatieven die niet in een andere categorie passen. Een aantal culturele instellingen of makers doet nu hele bijzondere, bizarre, grappige of ontroerende dingen online. Goed voor een troostrijke of juist wat luchtigere benadering van de huidige tijd. Enkele voorbeelden:

 

Voorstellingen via (live)streams

Een aantal theaters en gezelschappen streamt nu livevoorstellingen. Daarnaast worden ook diverse integrale registraties digitaal aangeboden via platforms als YouTube of Vimeo. Hieronder een greep uit de mooie voorbeelden:

 

Virtueel museumbezoek
 

Wanneer je museum gesloten is, biedt dat wellicht mogelijkheden om je ruimtes te filmen voor een digitale museumtour of om je kunstwerken te digitaliseren en online te tonen. Er zijn enkele lijsten gemaakt met de beste virtuele museumtours wereldwijd, zoals deze 12 van Travenandleisure of deze 75 van UpgradedPoints. Hier vind je meer voorbeelden:

 

Film

 

Ook op het gebied van film gebeurt er al veel digitaal en in deze bijzondere tijden wordt ook veel tijdelijk gratis beschikbaar gesteld. 

 

Online festivals

Ook voor festivals zijn er digitale mogelijkheden om voor en met je publiek toch nog een festivalgevoel te creëeren. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze voorbeelden:

 

Meer overzichten van wat je online kunt zien

Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.