Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Invloed van corona: digitale alternatieven

Twee jaar lang waren bijna alle kunsten- en erfgoedorganisaties in verband met de coronamaatregelen beperkt geopend. Veel cultuurmakers zochten naar alternatieven voor het publiek. In 2020 zocht DEN uit welke mogelijkheden digitalisering biedt om toch je publiek te bereiken en wat de toekomst is van de cultuursector.

Langetermijnperspectieven voor de cultuursector in tijden van COVID-19

Hoe gaan we verder nu deze periode voorbij lijkt te zijn? Hoe verandert onze maatschappij permanent en wat doet dat met de cultuursector? In 2020 verzamelden we toekomstperspectieven, scenario's en ideeën voor de toekomst van de cultuursector.

Hoe toon je werk & bereik je publiek digitaal?

Je werk digitaal tonen en het publiek bereiken, hoe doe je dat eigenlijk? Er zijn verschillende manieren om je werk online te tonen, bijvoorbeeld door voorstellingen te streamen of verhalen te vertellen in de vorm van een podcast. Daarnaast zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden, zoals de auteursrechten van het materiaal dat je online wilt zetten.

Digitale dienstverlening & toegankelijkheid volgens de Code DI

Meer dan ooit is het van belang de digitale dienstverlening zo goed mogelijk beschikbaar te maken. Is jouw organisatie ook digitaal goed bereikbaar? Met een toegankelijke website kan iedereen op een gelijkwaardige manier gebruik maken van de informatie die je via de website aanbiedt.

Digitaal artistiek onderzoek doen

Veel instellingen moesten vanwege coronamaatregelen hun deuren sluiten en makers moesten noodgedwongen hun activiteiten aanpassen. Maar deze nieuwe situatie bood ook mogelijkheden om vooruit te kijken naar het moment waarop de deuren van de instellingen weer open gaan. Een lijst met bronnen voor je artistieke research.

Virtuele Livesessies: Opbrengsten en verslagen

Toen de cultuursector noodgedwongen thuis zat en in toenemende mate digitaal ging, merkten we dat de behoefte om met vakgenoten te overleggen groot was. DEN faciliteerde daarom virtuele livesessies, waarin collega's met dezelfde vragen kennis en ervaringen uit konden wisselen.

Wat heb jij nodig? Laat het ons weten!

 

Waar loop jij tegenaan nu je op digitale mogelijkheden bent aangewezen? Waar kan jouw instelling hulp bij gebruiken? Naar welke tools ben je op zoek om culturele content digitaal bij bezoekers te krijgen? Kortom: waar kunnen wij je als kennisinstituut mee helpen? Laat het ons weten via den@den.nl

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.