Stemmen van Makers: denk mee over een digitale ruimte voor cultuur

21 mei 2024

MU Hybrid Art House en The Hmm organiseren in opdracht van DEN vier (de eerste is inmiddels geweest) mapping sessies 'Stemmen van Makers'. Hierin nodigen we makers uit om mee te denken over een interactieve publieke ruimte voor hybride cultuur. Heb je kennis van digitale ruimtes? Ben jij maker en wil je meedenken over hoe de cultuursector digitaal kan transformeren? Meld je dan aan!

In ons onderzoek naar wat er nodig is om digitale transformatie mogelijk te maken in de sector, kijken en luisteren we graag naar input van makers, ontwerpers en programmeurs die zich bezighouden met digitaal. In de cultuursector en daarbuiten. Ben jij zo'n maker en wil je meedenken over de vraag of een collectieve digitale ruimte voor cultuur wenselijk is en hoe deze er dan uit zou kunnen zien? Meld je dan aan voor Stemmen van Makers, een programma van mapping sessies dat MU Hybrid Art House en The Hmm komende maanden namens ons uitvoeren. Mét hulp van visueel storyteller en mappingdesigner, Rogier Klomp.

De eerste volgende sessie is op woensdag 22 mei 2024. Locatie volgt.  Meld je hier aan. (Opent een externe link)

Per sessie is een vergoeding van €450 beschikbaar. We verwachten dat je minimaal bij twee sessies aanwezig bent. Voertaal is Engels (vertaling beschikbaar).

Sessie 3: interactiviteit

Woensdag 22 mei, locatie volgt

Kunstenaars, makers, instellingen en publiek komen allemaal samen in gedeelde ruimtes, maar niet alleen fysieke. Wat voor soort collectiviteit willen we samen bouwen? De derde sessie gaat in op het thema interactiviteit en brengt in kaart welke vormen van hybriditeit we willen aangaan, waarbij interactiviteit met de kunstgemeenschap centraal staat.

Sessie 4: use with care: welke waarden zijn belangrijk?

Woensdag 12 juni bij The Grey Space in Den Haag

In de laatste sessie verzamelen we de kennis en vragen uit de andere sessies om de belangrijkste vragen voor de toekomst te benadrukken. Hoe zal de nieuwe digitale ruimte voor de culturele sector eruit zien?

Deel dit evenement

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Tips, inspiratie en kennis over digitale transformatie in de cultuursector