Programmamanager DEN

Renske De Groot

Renske de Groot is programmamanager bij DEN en is expert in cultuureducatie. Zij helpt bij de ontwikkeling voor de programma's van DEN.

Over mij

Bij DEN geef ik leiding aan het team gedreven adviseurs en ontwikkelen we samen met en voor de sector de programma’s van DEN verder door. Dat is een ontdekkingsreis die nooit af is. Hiervoor was ik, onder andere, onderwijsdirecteur bij de HKU, studieleider van de master kunsteducatie van Fontys, studieleider van de Reinwardt Academie en hoofd educatie van Foam. In 2022 rondde ik mijn doctoraatsonderzoek af naar leren met technologie in kunstmusea en Nederland en Vlaanderen. 

Deze ervaring in de sector, het hoger onderwijs en in onderzoek zet ik graag in voor een toekomstbestendige en veerkrachtige cultuursector waarbij het publiek van nu en van de toekomst centraal staat. Je kunt me 's nachts wakker maken voor een gesprek over de kansen die digitale transformatie onze sector biedt. Gewoon een mail sturen of me aanspreken op een bijeenkomst of congres kan natuurlijk ook. Ik maak graag kennis met je.

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Tips, inspiratie en kennis over digitale transformatie in de cultuursector