Digitale Transformatie Scan: Hoe toekomstklaar is jouw organisatie?

De cultuursector is in ontwikkeling, namelijk in digitale ontwikkeling. Ook als bestuurder of manager van een culturele organisatie word je continu uitgedaagd om digitale transformatie hoog op de agenda te zetten. Waar staat jouw organisatie in dit proces? En welke concrete stappen kun je nemen? Doe de Digitale Transformatie Scan om het uit te vinden. 

3 min. lezen

Wat is de Digitale Transformatie Scan? 

Grip krijgen op digitale transformatie begint bij begrijpen waar je nu staat. De Digitale Transformatie Scan is een zelfscan voor organisaties die je hierbij helpt. De scan is speciaal ontwikkeld voor culturele organisaties en bevraagt je op de verschillende onderdelen van digitale transformatie van je organisatie.

De vijf onderdelen van digitale transformatie

De uitkomsten geven aan in welke fase van digitale transformatie je organisatie zich bevindt. Aan het einde van de test geven we je adviezen en artikelen die je verder brengen in het proces van digitale transformatie. Aan de hand van concrete vervolgstappen en inspiratie kun je morgen verder met digitaal transformeren.

De vijf fasen van digitale transformatie

De Digitale Transformatie Scan onderscheidt vijf fasen, namelijk: 

  1. Startend: je staat aan het begin van digitale transformatie van je organisatie
  2. Lerend: je organisatie ontwikkelt vaardigheden en doet kennis op over digitalisering en nieuwe technologie
  3. Uitvoerend: je organisatie is in staat om digitale transformatie initiatieven uit te voeren
  4. Verbindend: je gaat van losse initiatieven naar strategie-gedreven digitale activiteiten
  5. Integraal: je digitale ambities zijn integraal onderdeel van je strategie, het publiek staat centraal
Alle fasen van de Digitale Transformatie Scan

Ontdek waar jouw organisatie staat

Doe de Digitale Transformatie Scan en gebruik de uitkomst als startpunt om de rest van de organisatie uit te dagen om samen de digitale ambitie te bepalen. De vragen laten je nadenken over de organisatie en de rol van digitalisering in de bedrijfsvoering. Je kunt deze scan bijvoorbeeld ook doen samen met je team en de uitkomsten gebruiken als startpunt voor verdere beleidsbepaling of een goed gesprek over de digitale ambitie. De scan duurt ongeveer 10 minuten.

Reacties uit het testpanel

De Digitale Transformatie Scan is getest door een onafhankelijk panel van managers en directeuren uit diverse organisaties. Hieronder lees je een greep uit hun reacties:

"Ik herken de uitkomst van de scan. Niet alles krijgen we zomaar voor elkaar als klein museum. Ik realiseer mij waar de gaten zitten in onze aanpak en dus onze uitdaging: de scan drukt mij met de neus op de feiten."

"De vragen uit de scan hebben mij aan het denken gezet. Ik ben super blij met de uitkomst en het inzicht uit de volwassenheidsstappen van het model."

"Eén van de vragen uit de scan: 'In onze strategie is de ervaring van het publiek leidend.' Dit is een interessante vraag voor mij want dit is niet hoe wij werken. Het zet mij aan het denken."

Deel dit artikel

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Alles wat je wil weten over digitale transformatie. Vol tips, kennis en inspiratie