Missing alt

Een uitvoerende organisatie: Zo ga je verder

Jouw organisatie is uitvoerend. Jullie zijn in staat om digitale initiatieven uit te voeren. Maar, hoe zet je nu de volgende stap? Ontdek het op deze pagina.

Afbeelding1

Jouw organisatie is uitvoerend

Je organisatie is in de derde fase van digitale transformatie. Maak van digitale transformatie een strategische pijler en stel de bezoeker centraal. Zorg dat er meer samenhang komt tussen afzonderlijke initiatieven. Blijf kennis naar binnen halen en investeren in een innovatieve organisatiecultuur om een lerende organisatie te borgen. Hieronder vind je informatie die je verder brengt op de vijf onderdelen uit de scan. Bekijk op welke onderdelen jouw organisatie hoger of lager scoort en klik door naar de informatie die voor jullie belangrijk is.

Onderdeel 1: Strategie en budget

Zet digitale marketing als strategisch onderwerp hoog op de agenda om meer en nieuwe bezoekers te bereiken. Maar bedenk ook welke maatschappelijke waarden onderdeel kunnen zijn van jouw strategie. Werk de randvoorwaarden uit voor digitale initiatieven en toets nieuwe initiatieven hieraan.

Onderdeel 2: Cultuur en competenties

Zorg dat een innovatieve organisatiecultuur de standaard wordt voor medewerkers. Denk hierbij aan iteratief werken, ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën, samenwerking, experimenteren en open communicatie.

Onderdeel 3: Waardecreatie

Zorg dat de uitkomsten van digitale activiteiten organisatiebreed inzetbaar en toepasbaar zijn. Hiermee stimuleer je datagedreven werken. Het resultaat kan bijvoorbeeld zijn dat een creatief proces op basis van bezoekersdata een andere richting op gaat.

Onderdeel 4: Data en technologie

De wereld verandert continu, het is belangrijk om je bewust te zijn en te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Blijf kennis over technologie en digitale transformatie van buiten naar binnen halen via (nieuwe) samenwerkingsverbanden, zowel binnen als buiten de sector.

Onderdeel 5: Processen en structuur

De volgende fase in digitale ontwikkeling is verbinden. Dit kun je bereiken door synergie te creëren via het verbinden van afzonderlijke digitale projecten.

Monitor je vooruitgang

De informatie op deze pagina helpt je bij het zetten van de volgende stap in digitale transformatie. Maar wat brengen jouw acties teweeg? Bewaar de resultaten uit de Zelfscan Digitale Ontwikkeling en monitor je activiteiten. Doe de scan over 6 of 12 maanden nog een keer om de voortgang in je organisatie te zien. 

Deze pagina laat een uitkomst zien van de Zelfscan Digitale Ontwikkeling. Lees meer over deze scan.

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Alles wat je wil weten over digitale transformatie. Vol tips, kennis en inspiratie.
Schrijf je in!