Abstract digitaal kunstwerk met veel lijnen en verbindingen.
WorkshopDEN Academie

Innovatief werken

De digitale transformatie zorgt voor snelle veranderingen in de sector. Om bij te blijven zijn innovatieve werkprocessen vereist. Leer in deze workshop hoe je een organisatiecultuur ontwikkelt waarin ruimte is voor vernieuwing.

In deze 3-daagse workshop leer je om een gestructureerd innovatieklimaat te faciliteren. Je krijgt inzicht in welke waardevolle competenties je kan stimuleren in jouw team, om zo tot effectieve werkprocessen te komen.

Het programma

Dag 1
Succesfactoren voor innovatie

In de eerste workshop staan de succesfactoren van innovatie centraal. Je gaat aan de hand van het DEN Focusmodel kijken waar je team op dit moment staat, hoe je een innovatieklimaat kan creëren en welke competenties daarbij komen kijken.

Dag 2
Design Thinking

Jon van Art-up neemt je mee in de wereld van Design Thinking. In 5 fasen leer je oplossingen bedenken voor een vraagstuk op een creatieve manier. Waarna je middels een echte casus de skills toepast om innovatief te werken.

Dag 3
Samenwerking aan innovatie

Samen met de andere deelnemers ga je oplossingen zoeken voor de innovatie vraagstukken in je team.

Wenneke, Wilhelmien en Pien met post its

Oud deelnemers over deze cursus:

“Zeer inspiratievol programma waar je als deelnemer echt uitgedaagd wordt om de gebaande paden los te laten en op een geheel andere manier naar een project of idee te kijken.” - Mascha Luiten, Het Utrechts Archief

Schrijf je in voor deze workshop

De workshop Innovatief werken start twee keer per jaar. Schrijf je hieronder in voor de eerstvolgende workshop of kies voor een latere mogelijkheid via de knop bovenaan deze pagina.

Schrijf je in

Deel deze training

Trainers

Portret van Marcus. Een man met kort halfgrijs haar en een donkere bril. Hij draagt een paars overhemd met daaroverheen een donkere trui.

Marcus Cohen richt zich op procesoptimalisatie en innovatief werken. Van linked open data en shared services tot informatiemanagement en archiveren voor de toekomst. Daarnaast weet hij alles over het DEN Focusmodel.

Senior adviseur
Portretfoto van een vrouw met halflang donker haar en een bril. Ze draagt een glimmende donkerblauwe blouse.

Chantal Keijsper is voor en achter de schermen betrokken bij de DEN Academie. Ze ontwikkelt nieuw aanbod, voert intervisiegesprekken en is trainer. Ze leert je de fijne kneepjes van het vak in verschillende trainingen. 

Partner en trainer DEN Academie
Portretfoto van een man met kort roodbruin haar en een baard. Hij draagt een zwart overhemd.

Jon Heemsbergen is expert in innovatie en transformatie en zet zich in voor een toekomstbestendige sector. In de workshop Innovatief werken leert hij je flexibel in te spelen op verandering via de design thinking methode.

Ontwikkelaar en oprichter van Art-Up

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Blijf op de hoogte van al onze programma's en activiteiten. Je ontvangt tips, kennis en inspiratie om je verder te brengen in de digitale transformatie.
Schrijf je in