Twee dansende kinderen in beige broekpakken.

Een startende organisatie: Zo ga je verder

Jouw organisatie staat aan het begin van de digitale transformatie. Hoe zorg je voor een eerlijke start in jouw organisatie? Stel je nieuwsgierig op en ga aan de slag. De informatie op deze pagina helpt je hierbij. 

Afbeelding1

Jouw organisatie is startend

Jouw organisatie is in de eerste fase van digitale transformatie. Stel je nieuwsgierig op, zorg dat de organisatie bereidwillig wordt om met digitale transformatie aan de slag te gaan. Doe kennis op over digitale transformatie en laat je inspireren door andere organisaties. Hierdoor krijg je zicht op welk ambitieniveau je aanspreekt. Tegelijkertijd kan je écht een eerste start maken door concrete acties in gang te zetten. Hieronder vind je informatie die je verder brengt op de vijf onderdelen uit de scan. Bekijk op welke onderdelen jouw organisatie hoger of lager scoort en klik door naar de informatie die voor jullie belangrijk is. 

Onderdeel 1: Strategie en budget

Wat is digitale transformatie en hoe zet je de eerste stap? Doe kennis op over digitale transformatie en technologie door online research, het volgen van relevante trainingen en het bijwonen van congressen of netwerkevenementen. Kijk naar prioriteiten in budgetallocatie zodat je budget beschikbaar kan maken voor digitale initiatieven.

Onderdeel 2: Cultuur en competenties

Een innovatieve organisatie ben je niet alleen. Verbind talent aan je organisatie op het gebied van IT, digitale marketing en digitaal leiderschap. Of verken of bestaande medewerkers deze (verborgen) talenten in kunnen zetten of ontwikkelen.

Onderdeel 3: Waardecreatie

Waarde creëren voor een veranderend publiek. Hoe doe je dat? Verken het publiek van de toekomst en stel jezelf de vraag wat voor digitale projecten je hiervoor kunt initiëren, laat je inspireren door bestaande voorbeelden en rapporten over het publiek van de toekomst.

Onderdeel 4: Data en technologie

Digitale transformatie kent een aantal randvoorwaarden. Verdiep je in de relevante wetweging waaraan je moet voldoen bij nieuwe initiatieven zoals auteursrechten, privacywetgeving en cyber security.

Onderdeel 5: Processen en structuur

Kijk ook naar collega-organisaties: laat je inspireren door praktijkvoorbeelden en geleerde lessen op het gebied van samenwerken en digitale initiatieven of dienstverlening (digital first).

Een danser in een grijs pak staat in een woestijn.

Monitor je vooruitgang

De informatie op deze pagina helpt je bij het zetten van de volgende stap in digitale transformatie. Maar wat brengen jouw acties teweeg? Bewaar de resultaten uit de Zelfscan Digitale Ontwikkeling en monitor je activiteiten. Doe de scan over 6 of 12 maanden nog een keer om de voortgang in je organisatie te zien. 

Deze pagina laat een uitkomst zien van de Zelfscan Digitale Ontwikkeling. Lees meer over deze scan.

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Alles wat je wil weten over digitale transformatie. Vol tips, kennis en inspiratie.
Schrijf je in!