Twee jonge dansers in beige broekpakken.

Een integrale organisatie: Zo ga je verder

Jouw organisatie is integraal. Digitale ambities zijn een integraal onderdeel van jullie strategie en het publiek staat centraal. Blijf dit vasthouden. Op deze pagina vind je content die je hierbij kan inspireren.

Afbeelding1

Jouw organisatie is integraal

Je organisatie bevindt zich in de vijfde fase van digitale transformatie. Digitale transformatie is integraal onderdeel van de organisatie. Maar, digitale transformatie blijft een continu proces. De ontwikkelingen in de wereld van digitale transformatie en technologie volgen elkaar snel op, blijf hier aandacht aan geven. Blijf investeren in digitale vaardigheden en een innovatieve organisatiecultuur, zodat digitale transformatie continu aandacht blijft krijgen. Dit is essentieel om de wendbaarheid en integraliteit die je hebt behaald vast te houden. Hieronder vind je kennis en inspiratie die jouw organisatie hierbij helpt. 

Onderdeel 1: Strategie en budget

Blijf investeren in de relatie van de organisatie met fondsen en zorg dat je op de hoogte blijft van deze en nieuwe regelingen zodat je snel kansen kan blijven benutten van nieuwe budgetmogelijkheden.

Onderdeel 2: Cultuur en competenties

Focus op het behoud en versterken van de integrale manier van werken in de organisatie, blijf teams hierop uitdagen. Het blijvend vernieuwen van interne processen creëert een cultuur die past bij continue innovatie.

Onderdeel 3: Waardecreatie

Maak de ervaring van het publiek vast onderdeel van besluitvorming over nieuwe initiatieven. Maak hiervoor gebruik van data.

Onderdeel 4: Data en technologie

Data geeft inzicht en houvast om je digitale strategie te sturen. Investeer in realtime verwerking en analyse van bezoekers- en organisatiedata. Ontwikkel dashboards en bedenk hoe je dit binnen je organisatie kunt delen. Blijf ontwikkelingen op het gebied van digitale transformatie en technologie volgen zodat je voorop blijft lopen.

Onderdeel 5: Processen en structuur

Een integrale organisatie versterk je door kennis en voorbeeldprojecten te delen met anderen. Dit houdt jezelf scherp en trekt anderen omhoog. Laat ook jezelf inspireren door anderen.

Monitor je vooruitgang

De informatie op deze pagina helpt je bij het zetten van de volgende stap in digitale transformatie. Maar wat brengen jouw acties teweeg? Bewaar de resultaten uit de Zelfscan Digitale Ontwikkeling en monitor je activiteiten. Doe de scan over 6 of 12 maanden nog een keer om de voortgang in je organisatie te zien. 

Deze pagina laat een uitkomst zien van de Zelfscan Digitale Ontwikkeling. Lees meer over deze scan.

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Alles wat je wil weten over digitale transformatie. Vol tips, kennis en inspiratie.
Schrijf je in!