Digitaal Leiderschap

Hoe bereik en betrek je jouw publiek bij de missie van jouw organisatie? In dit 4-daagse leiderschapsprogramma (voormalig Digitale Strategie en Innovatie voor directeuren en senior managers) leer je hoe je de digitale mogelijkheden voor jouw organisatie kunt benutten. Creëer draagvlak onder je medewerkers, start met innovatief werken en bereik een groter publiek.

“Het goede aan de opzet van het leiderschapsprogramma, is het creëren van bewustzijn hoe belangrijk het is om als organisatie een visie op digitalisering te ontwikkelen.” - Paul Broekhoff, zakelijk directeur/managing director bij Kunstmuseum Den Haag

Digitaal Leiderschap in 4 dagen:

Dag 1: Jouw digitale innovatie strategie

Met behulp van het DEN Focusmodel leer je te bepalen waar je staat binnen de digitale transformatie. Kijk waar jij met je organisatie naar toe wil, hoe je een innovatieklimaat kan creëren en wie jouw digitale bezoeker is.

Dag 2: Kansen in de digitale samenleving benutten

Met de digitale transformatie scan bepaal je waar jouw organisatie staat binnen het digitale domein. Je ontdekt de impact van digitalisering op de waarde propositie van het businessmodel van jouw organisatie en we laten je het belang van een organisatienetwerk zien.

Dag 3: Leiderschap in digitale transformatie

De derde dag staat in het teken van het vergroten van de wendbaarheid van jouw organisatie. Je leert over impact maken én meten. Hier ontwikkel jij je tot een digitale leider.

Dag 4: Digitale strategie ontwikkelen in de praktijk

Tijdens de laatste middag gaan we aan de slag met een stappenplan om je digitale strategie in de praktijk te brengen.

"Digitale transformatie werkt pas als iedereen in de organisatie dit gaat dragen. Ik wil daarin als verbinder optreden."

Marijke Oosterbroek, interim manager digitale transformatie bij het Amsterdam Museum

Resultaat

Na afloop van dit leiderschapsprogramma over digitale transformatie heb je:

  • Inzicht in jouw rol als verbinder: je bent op de hoogte van de digitale ontwikkelingen en weet hoe je dit kan omzetten in kansen voor jouw organisatie
  • Handvatten voor het neerzetten van een wendbare en innovatieve organisatie: je gaat aan de slag met nieuwe businessmodellen en je leert directeuren en senior managers kennen die zich bezighouden met vergelijkbare vraagstukken
  • Kennis van de actuele ontwikkelingen en trends: hieruit kun je kansen en risico's bepalen voor jouw organisatie
  • Een start gemaakt met het opzetten van digitale strategie en beleid voor jouw organisatie
  • Een netwerk van sparringpartners rondom digitale strategie en innovatie

"Je krijgt in het leiderschapsprogramma denk- en handelingsperspectief met concrete instrumenten waarmee je het gesprek kunt aangaan."

Anne Buteijn, Afdelingshoofd kennisdiensten & collecties bij ZB Bibliotheek van Zeeland

Tip! Deze opleiding komt in aanmerking voor financiering via Werktuig PPO. Je kunt een vergoeding van 75% ontvangen. Lees hier hoe het werkt.

“Het goede aan de opzet van het leiderschapsprogramma, is het creëren van bewustzijn hoe belangrijk het is om als organisatie een visie op digitalisering te ontwikkelen.”

Paul Broekhoff, zakelijk directeur/managing director bij Kunstmuseum Den Haag

Is de training Digitaal Leiderschap iets voor jou?

Dit leiderschapsprogramma voor directeuren en (senior) managers in start twee keer per jaar. Schrijf je hieronder in voor de eerstvolgende programma.

Deel deze training

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Blijf op de hoogte van al onze programma's en activiteiten. Je ontvangt tips, kennis en inspiratie om je verder te brengen in de digitale transformatie.