De subsidiewijzer voor jouw digitale project

Heb je een digitaal project voor ogen, maar ben je nog op zoek naar financiering? Verschillende fondsen dragen daar graag aan bij. DEN zet een aantal belangrijke fondsen op een rijtje en denkt met je mee bij het vinden van de juiste subsidieregeling.

3 min. lezen

Fondsen en subsidieverstrekkers zien steeds vaker de waarde van digitale technologieën voor cultuur. Bij de volgende partijen kun je aankloppen met jouw digitale plan.

Innovatielabs

De kans om te experimenteren, die krijg je bij Innovatielabs! Ze financieren digitale projecten en geven culturele instellingen en makers vrij spel met toepasbare kennis en werkvormen. Hun doel is om de sector op de lange termijn wendbaar en weerbaar te maken voor tegenslagen van buitenaf. Wordt jouw project geselecteerd voor het financieringstraject van Innovatielabs? Dan ga je deelnemen aan het activiteitenprogramma waar instellingen en makers van elkaar kunnen leren en waar werkwijzen, doelen en strategieën continu worden doorontwikkeld.

Lees meer op de website van Innovatielabs

Cultuurloket DigitALL

Heb je plannen om je publieksbereik te verbeteren door de inzet van digitale technologie? En zoek je ondersteuning? Dan moet je bij Cultuurloket DigitALL zijn! Ze zijn ontstaan in 2020 als noodfonds en helpen nog steeds culturele instellingen met het verzilveren van kansen die digitale technologie biedt. Dat doen ze met donaties tot €250.000. Ook geven ze ontwikkelbijdragen tot €10.000 om jouw plan of voorstel verder uit te werken. 

Bekijk de regeling via de website van Cultuurloket DigitALL

Cultuur innovatiefonds Provincie Utrecht

Een digitaal project in Utrecht? Kijk dan zeker even bij Cultuur innovatiefonds Provincie Utrecht (CiPU). Zij bieden financiering voor het onderzoeken en uitvoeren van ideeën die ontstaan door experimenteren en samenwerken. Wie innoveert, doet dat voor een publiek, aldus CiPU. Zij geloven dat dit onder andere kansrijk is op het onderdeel digitalisering.

Meer weten? Bekijk de site van CiPU.

Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst en Werktuig PPO

Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst is opgericht met één doel: het verbeteren van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector. Dit doen ze onder andere met de regeling 'Werktuig PPO'. Hiermee financieren ze opleidingstrajecten voor cultuurprofessionals en culturele organisaties. Je kunt via deze regeling (deels) je opleidingen financieren om bijvoorbeeld je digitale vaardigheden te verbeteren of om een digitale strategie te ontwikkelen. Programma's van de DEN Academie kun je ook financieren met deze regeling.

Bekijk de mogelijkheden van WerktuigPPO.

Overheidsfondsen

Er zijn verschillende overheidsfondsen voor kunst en cultuur. Ook hier kun je in gesprek over plannen met een digitaal component. Deze fondsen zijn:

Nog niet gevonden wat je zocht? 

Kijk dan eens bij Fondsen in Nederland en filter op kunst en cultuur of klop aan bij het fondsenloket in jouw provincie of gemeente. Voor Europese fondsen ga je naar Dutch Culture. Wil je advies over het vinden van de juiste subsidie? DEN Adviseur Marcus gaat graag persoonlijk met je in gesprek.

Deel dit artikel

De DEN nieuwsbrief vol inspiratie en kennis.

Alles wat je wilt weten over digitale transformatie. Iedere maand in je inbox!
Schrijf je in