Digitale kunst met veel kleuren en strepen die een gezicht vormen

Digitale cultuureducatie

Begeleid jij culturele instellingen bij het ontwikkelen van digitaal aanbod voor het onderwijs? Wil je jouw kennis en kunde hierover verruimen en leren hoe je de organisatie meeneemt in jouw digitale aanpak? Dan is deze training voor jou!

Start: 21 september

Tijdens deze tweedelige training leer je op een interactieve manier over digitale cultuureducatie. We bespreken hoe je digitale middelen op een betekenisvolle manier kunt inzetten en hoe je anderen stimuleert om dit te doen. Je krijgt handvatten om culturele instellingen nog beter te kunnen ondersteunen en te begeleiden bij de ontwikkeling van digitaal aanbod voor het onderwijs. De training is voor alle cultuureducatoren, of je nu veel of weinig ervaring hebt in het digitale domein.

Het programma

Dag 1

De meerwaarde van digitaal aanbod

We spreken met elkaar over betekenisvolle digitale cultuureducatie. Hoe je hiermee de betrokkenheid van leerlingen kunt stimuleren en het leerrendement kan vergroten. En we reflecteren op wat dit betekent voor jouw aanbod.

De behoefte van jouw doelgroep

We gaan in op de manier waarop digitaal materiaal in de klas wordt gebruikt. Hoe je kunt aansluiten bij de doelgroep en gebruik kunt maken van bestaande tools en platformen.

Aansluiting vinden

Wanneer je aansluit bij het onderwijscurriculum zullen leraren sneller kiezen voor jouw materiaal. We geven tips over hoe je aanbod goed kunt laten aansluiten en hoe je eigen visie op educatie hier in past.

Tussentijdse opdracht

In een tussentijdse opdracht verdiep je je in deze kennis. Je kiest een onderwerp dat relevant is voor jouw werkpraktijk.

Dag 2

Kennis delen

Tenslotte bespreken we hoe jij met deze kennis anderen kunt helpen. Welke informatie is beschikbaar en hoe activeer je instellingen om ermee aan de slag te gaan? Ook is er aandacht voor gebruik maken van het netwerk van experts waar jij nu onderdeel van bent.

Oud-deelnemers over deze cursus:

"Dit is de eerste keer dat ik een online training volg waar je niet alleen kijkt en luistert. We hadden echt contact en ik heb nieuwe werkvormen ervaren die ik zelf ook kan inzetten." - Anna Lesterhuis, Educatie & voorlichting primair onderwijs

"De interactie tijdens de training was fijn. We hadden bijna filosofische gesprekken, maar toch ook heel praktisch. En ik heb leuke contacten opgedaan." - Janne Pisters, eigenaar Cultuurvlucht

“De afwisseling van werkvormen werkte als een trein, de tijd vloog voorbij en dat is een goed teken.” - Caroline de Graaf, Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45

"Ik heb niet eerder een training online gevolgd waarbij je zo 'aan' staat en wordt geactiveerd." - Medewerker van een regionaal kunstcentrum

Deel deze training

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Blijf op de hoogte van al onze programma's en activiteiten. Je ontvangt tips, kennis en inspiratie om je verder te brengen in de digitale transformatie.
Schrijf je in