Impact denken en meten

Zet in op de toekomst van jouw organisatie. In deze incompany kijken we verder dan je output en gaan we in op impact. We introduceren de belangrijkste aspecten van het impactdenken. Zo leer hoe je impact kunt maken én meten.

Je wilt impact maken, maar waar begin je? En hoe zet je impactdenken ook om in doen? In deze workshop van een dag introduceren we de belangrijkste concepten van impactdenken. We gaan tevens in op de stappen uit de Zelfstudiemodule: Impact meten.

Het programma

 • Je leert hoe impactmeting werkt in zowel een fysieke als digitale context.
 • We bespreken vaardigheden en competenties, methoden, indicatoren, dataverzamelingsplannen en nog veel meer.
 • Je brengt een voorbeeld mee van iets waaraan je werkt (bijvoorbeeld een lopend project of een nieuw idee). Vervolgens gebruik je de tools uit deze de training om een plan te maken over hoe je jouw impact, de verandering of toegevoegde waarde die je voor je publiek creëert, beter kunt begrijpen en meten.

Na de workshop

 • Weet je welke impact je wilt en kunt maken;
 • Weet je wie het publiek is waarvoor je een positieve verandering teweeg wilt brengen;
 • Heb je een plan voor de uitkomsten die je wilt creëren;
 • Heb je een beeld van de indicatoren, die je gebruikt om je impact te kunnen meten.

Wat is impact?

Impact gaat over de verandering die je teweeg brengt in de maatschappij en gaat verder dan je bedrijfsvoering. Beschouw het als het grote langetermijndoel dat zin en betekenis geeft aan jullie werk, als de drijvende kracht. Zoals de missie van een organisatie voor een tolerantere en inclusievere samenleving.

  Deel deze training

  Trainers

  Nicole McNeilly is onderzoeker, evaluatiedeskundige en bemiddelaar. Ze werkt als Impact Adviseur voor Europeana en als freelance consultant (NM Research and Consultancy) in de culturele en creatieve sector. 

  Onderzoeker en expert impact

   De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

   Tips, inspiratie en kennis over digitale transformatie in de cultuursector