Digitale transformatie opleiding voor toezichthouders

Wil jij als RvT- of bestuurslid zicht krijgen op de digitale stand van zaken? Neem je organisatie mee en word dé sparringpartner in de digitale transformatie. In deze op maat gemaakte incompany opleiding gaan we in op de maatschappelijke effecten, benodigde investeringen en waarden van een digitale strategie. Dit doen we aan de hand van de Governance Code Cultuur.

Onderwerpen in de digitale transformatie opleiding voor toezichthouders

1. Digitale transformatie, waar sta jij?

De digitale transformatie is ook een organisatie transformatie; het gaat om alle lagen binnen het team. Je gaat aan de slag met het DEN Focusmodel en een digitale maturiteitstest om te bepalen waar jouw organisatie staat.

2. Trends en ontwikkelingen

Wie is jullie huidige en toekomstige publiek? Welke trends en ontwikkelingen zijn relevant en welke gevolgen hebben deze voor jouw organisatie? Het beantwoorden van deze vraag gaat je helpen met het ontwikkelen van een visie op digitale transformatie.

3. Kansen en risico’s

Krijg inzicht in welke kansen en risico’s er zijn voor de digitale strategie van jouw organisatie en welke rol jij als toezichthouder hierin hebt.

4. Digitale strategiebepaling 

Neem jouw organisatie mee in het zetten van de volgende stap.

Wat is digitale transformatie? In het kort: een manier om in te spelen op de wereld van morgen. Zodat jij minder kwetsbaar bent in tijden van verandering.

Resultaat

Na deze opleiding heb je als toezichthouder:

  • Inzicht in wat wordt verstaan onder digitale transformatie en waar de eigen organisatie staat
  • Als toezichthouder of bestuurder handvatten om organisaties mee te nemen in deze digitale transformatie
  • De vaardigheid om realistische inschattingen te maken van de risico’s en de kansen van een digitale aanpak
  • Inzicht in de trends en ontwikkelingen die voor de eigen organisatie relevant zijn

Oud-deelnemers over deze cursus:

“Wat een goede opleiding. Complimenten hoe de docenten de koppeling wisten te maken tussen wat speelt in en buiten de sector en de situatie van Bibliotheek AanZet. Het was absoluut geen standaardverhaal, maar op maat toegesneden uitleg met praktische tips die we meteen kunnen gebruiken. En het voordeel van incompany? We hebben nu een gezamenlijke taal en zijn goed toegerust om op strategisch niveau naar de digitale transitie te kijken. Niet als losstaand beleidsterrein, maar als onderdeel van wie we zijn en wat we doen (en te doen hebben).” - Ella Kok-Majewska, Bibliotheek AanZet

Advies

De Digitale transformatie opleiding voor toezichthouders is een incompany opleiding. De datum en locatie zijn in overleg. Doe een aanvraag en we nemen contact met je op om samen de mogelijkheden en wensen te bespreken.

Deel deze training

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Blijf op de hoogte van al onze programma's en activiteiten. Je ontvangt tips, kennis en inspiratie om je verder te brengen in de digitale transformatie.