Workshop toekomstverkenning: bereik het publiek van de toekomst

Weet jij over 20 jaar nog steeds het publiek te bereiken? In deze workshop gaan we door middel van toekomstverkenning nu al aan de slag met het publiek van de toekomst. De uitkomsten neem je mee in jouw digitale strategie. Hoe ziet de toekomst van jouw organisatie eruit?

Onderwerpen in de workshop toekomstverkenning

1. Toekomstverkennen en digitale transformatie

Hoe kan je organisatie zich voorbereiden op de toekomst? En hoe kan toekomstverkenning helpen om de digitale transformatie onderdeel te laten worden van je organisatiedoelstellingen? Met het DEN Focusmodel leer je waar jij nu staat binnen de digitale transformatie.  

2. Scenario’s voor de cultuursector

Hoe ziet het cultuurpubliek van de toekomst er in 2040 uit? Organisaties die weten te anticiperen op de toekomst weten zich beter staande te houden in een veranderende wereld.

3. Aan de slag met toekomstscenario's

Hoe ziet het publiek van jouw organisatie er in 2040 uit? Wat betekent dit voor de strategie van de organisatie? Wat kunnen we morgen gaan doen om klaar te zijn voor de toekomst?

Resultaten

Na afloop van de workshop heb je:

  • Kennis van en inzicht in toekomstverkennen en wat het belang van toekomstverkennen is voor de voorbereiding op het publiek van morgen van je eigen organisatie.
  • Kennis van en inzicht in digitale transformatie en de kansen van digitale transformatie voor de cultuursector.
  • Kennis van en inzicht in de toekomstscenario's die DEN heeft opgesteld: het publiek van de toekomst in 2040.
  • Toekomstscenario's uitgewerkt met aandacht voor je eigen organisatie.
  • Inzicht hoe jouw publiek cultuur beleeft.

Certificaat

Na het volgen van de workshop Publiek van de toekomst ontvang je een digitaal certificaat.

Tip! Deze opleiding komt in aanmerking voor financiering via Werktuig PPO. Lees hoe financiering via Werktuig PPO werkt.

Oud-deelnemers over deze workshop:

"Zelfs in een scenario wat me eerst dystopisch leek, kwamen we gaandeweg het gesprek op kansen en oplossingen. Als je de angst voor de toekomst loslaat, zie je een mooie route." - Marjan Ruiter, directeur van het Zeeuws Museum

Deel deze training

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Blijf op de hoogte van al onze programma's en activiteiten. Je ontvangt tips, kennis en inspiratie om je verder te brengen in de digitale transformatie.