Innovatief werken

Hoe begin je aan een digitale transformatie? Wat heb je ervoor nodig? Tijdens de incompany innovatief werken leer je samen met collega's hoe je nieuwe ideeën kunt creëren en werkprocessen kunt vernieuwen. Jullie bouwen samen aan een innovatieve organisatiecultuur én krijgen alle neuzen dezelfde kant op.

Wil je nieuwe technologische oplossingen implementeren in jullie organisatie of werkzaamheden? Maar ervaar je weerstand of onbegrip bij collega's? De incompany workshop innovatief werken geeft handvatten om ee nieuwe werkcultuur in gang te zetten. Ontwikkel nieuwe vaardigheden, verander je mindset en zorg dat innovatie met open armen en nieuwsgierige blik wordt ontvangen. 

Het programma

Deel 1: Succesfactoren voor innovatie

Het startpunt van de incompany is Injoin Quick innovatiescan waarmee jullie inzicht krijgen in het innovatievermogen van jullie team. De uitkomst van de scan vormt het begin van de ‘competentiereis’.

Vervolgens leren jij en je team hoe innovatie werkt, welke succesfactoren bijdragen aan innovatief werken en hoe je de competenties in het team kunt ontwikkelen. We gebruiken hiervoor casussen uit de werkpraktijk die relevant zijn voor de digitale transformatie.

Deel 2: Aan de slag met design thinking

In het tweede deel ga je samen met je team aan de slag met de innovatieve methode Design Thinking. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden van deze methode voor het zetten van een volgende stap in digitale transformatie. Aan de hand van een bestaand vraagstuk binnen jullie organisatie gaan jullie aan de slag met alle vijf iteratieve fases van de methode. 

Deel 3: Samenwerken aan innovatie

Op basis van de opbrengsten van de eerdere onderdelen delen jullie tips en kennis. Daarnaast bedenken jullie samen wat de volgende stap kan zijn voor jullie organisatie én hoe jullie als ambassadeurs het innovatieve karakter van jullie organisatie versterken. 

Resultaat

Na de incompany heb je:

  • Inzicht in de innovatiefase waarin je team zich bevindt;
  • Kennis en inzicht in het ontwikkelen van innovatie competenties
  • Nieuwe methoden en werkwijzen aangeleerd voor innovatief werken;
  • Inzicht in nieuwe kansen voor samenwerking binnen en buiten de afdeling

Advies

Innovatief werken is een incompany opleiding. De datum en locatie zijn in overleg. Doe een aanvraag en we nemen contact met je op om samen de mogelijkheden en wensen te bespreken.

Deel deze training

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Tips, inspiratie en kennis over digitale transformatie in de cultuursector