Inspiratie

Ontdek de mogelijkheden en laat je inspireren door anderen die je zijn voorgegaan. Wat ga jij doen?

Van een online timeline tot een digitale collectie bladmuziek. We laten je zien welke initiatieven er tot stand komen op het gebied van behoud en beheer, verspreiding en gebruik van je collectie of materiaal.

Verslag van de AVG-studiemiddag 2019: een jaar later

Op 3 juli 2019, ruim een jaar nadat de nieuwe AVG in werking is getreden, organiseerde DEN een studiemiddag over de stand van zaken. Ook nu bleek dat er nog veel vragen zijn, maar gelukkig zijn er ondertussen ook case studies.

DEN-event 2019

Maandag 4 en dinsdag 5 maart vond in De Doelen in Rotterdam het DEN-event plaats, de conferentie over cultuur en digitalisering. Op de eerste dag stond digitalisering in de kunstensector centraal: wat hebben digitale technieken te bieden zowel voor instellingen als voor kunstenaars zelf? En hoe benut je het bij het behoud van je artistieke erfenis? Op de tweede dag verbond DEN de inzet van digitalisering met erfgoed en maatschappelijke thema’s.

Op diverse themagebieden zijn regelmatig worshops, bijeenkomsten, open koffies en seminars te bezoeken. Bekijk hiervoor ons actuele agendaoverzicht.