Inspiratie

Ontdek de mogelijkheden en laat je inspireren door anderen die je zijn voorgegaan. Wat ga jij doen?

Van een online timeline tot een digitale collectie bladmuziek. We laten je zien welke initiatieven er tot stand komen op het gebied van behoud en beheer, verspreiding en gebruik van je collectie of materiaal.

DEN start serie rondetafelgesprekken

Eind 2018 startte DEN met een rondetafelsessie over digitalisering en archivering binnen de podiumkunsten. Fransien van der Putt geeft een impressie van de eerste rondetafelsessie, die in december 2018 plaatsvond.

Verslag van bijeenkomst digitalisering van het Fonds Podiumkunsten

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een serie bijeenkomsten waarin wordt ingegaan op maatschappelijke thema's die ook voor de kunstensector van belang zijn. Een van deze thema's is digitalisering en deze bijeenkomst vond in het najaar van 2018 plaats.

Op bezoek bij Vlaams archieftraject voor podiumkunsten

DEN'er Marcus liep mee bij het archiefdoorlichtingstraject voor podiumkunstinstellingen van onze Vlaamse collega's van PACKED/Firmament. Kunnen wij in Nederland ook en dergelijk project opzetten?

Theatervoorstellingen uit het verleden digitaal tot leven gebracht

Een theatervoorstelling vervliegt direct. Om die voorstellingen uit het verleden toch terug te halen en levend te houden, is je archief essentieel.

Wil je graag aan de slag, loop je ergens tegenaan, wil je met anderen of met DEN van gedachten wisselen? DEN heeft een groot netwerk in de erfgoed- en kunstensector. We stimuleren het uitwisselen van kennis en samenwerkingsmogelijkheden. Op diverse themagebieden zijn ook regelmatig worshops, bijeenkomsten, open koffies en seminars te bezoeken. Bekijk hiervoor ons actuele agendaoverzicht.