Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Digitale cultuureducatie in tijden van corona

Nu de scholen gesloten zijn, is het belangrijk dat kinderen thuis ook onderwijs krijgen. Maar niet alleen de standaardvakken vallen weg; omdat ook cultuurinstellingen dicht zijn, staat ook de cultuureducatie even stil. Een aantal makers en instellingen biedt nu ook online initiatieven aan om toch cultuur bij zowel kinderen als volwassenen te krijgen. We lichten enkele voorbeelden uit.

Online cultuurlessen geven

 

Nu scholieren thuiszitten en instellingen gesloten zijn, wordt ook veel cultuureducatie digitaal aangeboden. Maar waar begin je met het maken van goed digitaal onderwijs? Enkele bronnen om te starten:

Specifiek voor digitaal erfgoed in het onderwijs loopt momenteel het project 'Ontsluiting digitaal erfgoed voor het onderwijs', een samenwerking van Kennisnet met het Netwerk Digitaal Erfgoed. De eerste bevindingen daarvan zijn al te lezen en de komende tijd delen we meer resultaten uit dit project, ook via de kanalen van DEN.

Andere startpunten voor het organiseren van online cultuuronderwijs:

Educatief aanbod voor thuiszitters

 

Toen de maatregelen rondom het inperken van het coronavirus bekend werden gemaakt, bleek dat alle voorstellingen bij Maas moesten worden afgelast. Na de eerste teleurstelling sloeg het denkpatroon echter al gauw om naar 'Wat kunnen we nog wel doen?'. Dat was het startschot voor veel nieuwe digitale activiteiten. 

Meer voorbeelden

 

Een aantal cultuurinstellingen en makers geeft nu digitaal lessen, workshops en opdrachten, soms als vervanging van de fysieke opdrachten, maar soms ook als compleet nieuw initiatief. Enkele voorbeelden:

Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.