Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

1. Verken samenwerking in jouw regio

Je hoeft gelukkig niet alles alleen te doen. Overal in Nederland zijn provinciale en regionale organisaties die helpen bij het verbinden van onderwijs- en erfgoedinstellingen voor het maken van educatief materiaal. Oriënteer je eerst op welke organisaties in jouw regio je verder kunnen helpen.

Hier vind je een kaart van organisaties die instellingen ondersteunen bij het ontwikkelen van lesmateriaal en deze verbinden met scholen vanuit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Overal in Nederland zijn provinciale en regionale organisaties die helpen bij het verbinden van onderwijs- en erfgoedinstellingen voor het maken van educatief materiaal. Dit wordt vaak per regio anders aangepakt. Als je nog geen concrete samenwerking met een onderwijsorganisatie hebt, oriënteer je dan eerst op welke organisaties in jouw regio je verder kunnen helpen. We raden erfgoedinstellingen aan om eerst te informeren wat er speelt in jouw regio en hoe je kunt aansluiten bij al lopende ontwikkelingen. Zo voorkom je dubbel werk en scholen worden op deze manier niet overvraagd door allerlei goedbedoelde initiatieven.


Samenwerken in de regio 

De samenwerking tussen erfgoedinstellingen, scholen en verbinders verschillen per regio. Wat deze verschillen zijn en wat daar de voor- en nadelen van zijn wordt momenteel onderzocht. Wil je hier meer over weten of ben je momenteel bij een samenwerking betrokken waar je over kunt vertellen, neem dan contact op met DEN via Marjet van Rietschoten

De volgende stappen gaan in op wat je als individuele instelling kunt doen om lesmateriaal vorm te geven, maar deze stappen zijn ook uitermate geschikt om in samenwerking uit te voeren. 

Deel dit artikel