Hermineke van Bockxmeer

Concerndirecteur Stadsontwikkeling bij Gemeente Rotterdam

Hermineke van Bockxmeer is voorzitter van de DEN Raad van toezicht. "Digitalisering heeft een plaats in het creatieve productieproces en in de strategie van culturele organisaties."

Over Hermineke

Via Stadsontwikkeling bouwt Hermineke met haar team aan een sterke economie en een aantrekkelijke woonstad. Ze heeft hart voor Rotterdam en de mensen die er komen, wonen en werken. Daarnaast bekleedt ze meerdere posities als toezichthouder in de culturele sector, onder andere bij Stichting Omroep Muziek, het Watersnoodsmuseum in Ouwerkerk, de Programmaraad Mediawijsheid en de Waddenacademie.

Bij DEN is ze voorzitter van de Raad van Toezicht. Samen met de andere toezichthouders adviseert ze ons zodat wij onze rol als aanjager van digitale transformatie voor cultuur uitvoeren op een manier die aansluit bij de behoeften van de sector.

“Kennis over digitalisering had binnen de erfgoedsector lang een andere urgentie dan voor de kunsten. Inmiddels weten we dat digitalisering ook een plaats heeft in het creatieve productieproces en in de strategie van culturele organisaties. Hier ligt een rol voor DEN.”

De DEN nieuwsbrief vol inspiratie en kennis.

Iedere maand in je inbox!