Abstracte digitale kunst in oranje en roze, lijkt op koraal.
ProgrammaDEN Academie

Digitale strategie & innovatie voor directeuren en senior managers

Hoe bereik en betrek je digitale klanten bij de missie van jouw organisatie? In dit leiderschapsprogramma leer je hoe je de digitale mogelijkheden voor jouw organisatie kan benutten. Creëer draagvlak onder je medewerkers en start met innovatief werken.

In vier trainingen word jij de digitaal leider binnen jouw organisatie. Je krijgt inzicht in jouw rol als verbinder, bent op de hoogte van de digitale ontwikkelingen en weet hoe je dit kan omzetten in kansen voor jouw organisatie. 

Tijdens het programma krijg je handvatten aangereikt voor het neerzetten van een wendbare en innovatieve organisatie, je gaat aan de slag met nieuwe digitale businessmodellen en je leert directeuren en senior managers kennen die zich bezighouden met vergelijkbare vraagstukken.

Het programma

Dag 1
Jouw digitale visie en strategie

Met behulp van het DEN Focusmodel leer je te bepalen waar je staat binnen de digitale transformatie. Er wordt gekeken waar jij met je organisatie naar toe wil, hoe je een innovatieklimaat kan creëren en wie jouw digitale klant is.

Dag 2
Kansen in de digitale samenleving benutten 

Met de digitale maturiteitstest bepaal je waar jouw organisatie staat binnen het digitale domein. Je ontdekt de impact van digitalisering op de waardepropositie van het businessmodel van jouw organisatie en we laten je het belang van een organisatienetwerk zien.

Dag 3
Leiderschap in digitale transformatie

De derde dag staat in het teken van het vergroten van de wendbaarheid van jouw organisatie. Je leert over impact maken én meten. Hier ontwikkel jij je tot een digitale leider.

Dag 4
De digitale strategie in de praktijk

Tijdens het laatste middagprogramma gaan we aan de slag met een stappenplan om je digitale strategie in de praktijk te brengen. We sluiten het programma af met intervisie.

Maaike presenteert focusmodel kwadrant linksonder

Oud deelnemers over deze cursus:

"Een goede strategie opzetten is niet simpel of snel. Je krijgt in het programma denk- en handelingsperspectief met concrete instrumenten waarmee je het gesprek kunt aangaan, óók met mensen in je organisatie die niet zo diep in digitale strategie zitten." - Anne Buteijn, Afdelingshoofd kennisdiensten & collecties bij ZB Bibliotheek van Zeeland

Schrijf je in voor dit programma

Het programma Digitale strategie & innovatie voor directeuren en senior managers start twee keer per jaar. Schrijf je hieronder in voor de eerstvolgende workshop of kies voor een later moment via de knop bovenaan deze pagina.

Schrijf je in

Deel deze training

Trainers

Lachende vrouw met donker krullend haar dat is opgestoken. Ze draagt een crèmekleurige blouse en een grijs vest.

Maaike Verberk is directeur van DEN. Ze zet haar ervaring en netwerk in om culturele instellingen te inspireren tot digitaal leiderschap en ze stimuleert een strategische aanpak voor digitale innovatie. Je kan Maaike ook tegenkomen als trainer bij de DEN Academie. 

Algemeen directeur
Portretfoto van een vrouw met halflang donker haar en een bril. Ze draagt een glimmende donkerblauwe blouse.

Chantal Keijsper is voor en achter de schermen betrokken bij de DEN Academie. Ze ontwikkelt nieuw aanbod, voert intervisiegesprekken en is trainer. Ze leert je de fijne kneepjes van het vak in verschillende trainingen. 

Partner en trainer DEN Academie
Portret van een man met kort haar en een baard in een lichtblauw overhemd.

Maarten Kuiper weet hoe technologische ontwikkelingen bijdragen aan de weerbaarheid van organisaties. Maar hoe benut je de kansen? En hoe herken je trends? In de DEN Academie geeft Maarten instrumenten om grip te krijgen op deze vragen.

Adviseur en partner Wielinq
Portretfoto van Puck Huitsing. Een vrouw met kort blond haar. Ze draagt een zwarte top met daaroverheen een grijs vest.

Puck Huitsing zegt vaak: ‘Alleen ga je harder, samen kom je verder’. Dat geldt zeker in onze digitale netwerksamenleving. De DEN Academie brengt kennis, expertise en ervaring uit verschillende disciplines bij elkaar.

Programmaleider Netwerk Oorlogsbronnen
Portret van een vrouw met bril en kort donker haar. Ze draagt een zwarte coltrui.

Lauren Vargas heeft meer dan 20 jaar ervaring op het snijvlak van community's en technologie. Ze ondersteunt organisaties met het ontwikkelen van hun (digitale) strategie en zoekt naar waardevolle connecties. 

Digital strategist

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Blijf op de hoogte van al onze programma's en activiteiten. Je ontvangt tips, kennis en inspiratie om je verder te brengen in de digitale transformatie.
Schrijf je in