Actueel

Hier vind je een selectie van aankomende evenementen, recent nieuws en belangrijke DEN-publicaties. Klik verder voor de volledige agenda of het complete nieuwsoverzicht.

DEN start archiefdoorlichtingstraject voor podiumkunstinstellingen

Archivering is het organiseren van informatie en materiaal, zodat iedereen in de organisatie weet wat er is en waar dat te vinden is. Maar hoe zorg je ervoor dat dit archief toegankelijk en duurzaam is georganiseerd? En kan het archief worden ingericht om inspirerend materiaal beschikbaar te maken voor publiek, onderzoekers en makers? DEN helpt je op weg!

Aan de slag met digitale toegankelijkheid

Ben je voor je beleidsplan aan de slag geweest met de Code Diversiteit & Inclusie en wil je leren hoe je die ook op je website toepast? Ga in deze workshop aan de slag met concrete tips en werkwijzen.

Automatiseer je auteursrechten: hoe technologie een handje kan helpen

Het uitzoeken van auteursrechten is arbeidsintensief, zeker als je dat voor grote collecties wilt doen. DEN heeft hier bijvoorbeeld een stappenplan voor geschreven. Toch zou het fijn zijn als de technologie een handje kan helpen om die rechten uit te zoeken. In hoeverre biedt automatisering een oplossing?

Dansen in het archief: van videobanden tot digitaal archief

Het met beleid beheren, ontsluiten en verrijken van het archief is voor de meeste podiumkunsteninstellingen nog onontgonnen terrein. Maar bij een aantal instellingen lijkt het tij gekeerd. DEN sprak archivarissen van vier dansgezelschappen.