Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Actueel

Hier vind je een selectie van aankomende evenementen, recent nieuws en belangrijke DEN-publicaties. Klik verder voor de volledige agenda of het complete nieuwsoverzicht.

De DEN Academie breidt uit: inschrijving geopend voor nieuw ééndaags programma en najaarsronde Managementprogramma

De DEN Academie breidt uit! In 2020 organiseren we drie keer een ééndaags programma voor directeuren, managers en senior medewerkers van kleine en middelgrote organisaties die aan de slag willen met digitaal innoveren. De inschrijvingen daarvoor zijn geopend. Daarnaast openen we de inschrijvingen voor een nieuwe ronde van het driedaagse managementprogramma Digitale Strategie & Innovatie in het najaar.

Paard + oorwarmers: Hoe de Groningse Filmbank films op fragmentniveau doorzoekbaar maakte

In 6 maanden een vernieuwde beeldbank lanceren met een sterk verbeterde zoekfunctie, gebruiksvriendelijker design en de mogelijkheid om online tentoonstellingen te maken; het was een ambitieus plan van René Duursma, coördinator Beeld en Geluid bij de Groninger Archieven. Maar het slaagde, glansrijk.

Automatiseer je auteursrechten: hoe technologie een handje kan helpen

Het uitzoeken van auteursrechten is arbeidsintensief, zeker als je dat voor grote collecties wilt doen. DEN heeft hier bijvoorbeeld een stappenplan voor geschreven. Toch zou het fijn zijn als de technologie een handje kan helpen om die rechten uit te zoeken. In hoeverre biedt automatisering een oplossing? Dat vroegen we dataspecialist Hanno Lans.

Dansen in het archief: van videobanden tot digitaal archief

Het met beleid beheren, ontsluiten en verrijken van het archief is voor de meeste podiumkunsteninstellingen nog onontgonnen terrein. Maar bij een aantal instellingen lijkt het tij gekeerd. DEN sprak archivarissen van vier dansgezelschappen.