Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Actueel

Hier vind je een selectie van aankomende evenementen, recent nieuws en belangrijke DEN-publicaties. Klik verder voor de volledige agenda of het complete nieuwsoverzicht.

7 tips voor digital storytelling

De culturele sector zit vol met verhalen, maar hoe maak je effectief gebruik van digitale technieken om die te vertellen? Een taskforce van Europeana onderzocht voorbeelden van digital storytelling en formuleerde op basis van een aantal casestudy’s zeven tips voor digital storytelling rondom cultureel erfgoed. DEN-adviseur Sophie maakte deel uit van deze taskforce en zet ze op een rij, met als bonus een aantal persoonlijke favorieten!

Meer met publieksdata

Publieksdata zijn een waardevolle bron voor culturele en creatieve instellingen en organisaties. Je leert je publiek beter kennen en speelt makkelijker in op verschillende (nieuwe) doelgroepen. Ontdek alles over data verzamelen en analyseren, de AVG en privacy en het toewerken naar een veelzijdiger en inclusiever cultuuraanbod.

Lesmateriaal en de AVG: antwoorden op 5 belangrijke privacyvragen voor culturele instellingen

Maak je als culturele instelling lesmateriaal voor scholen? Dan heb je te maken met de AVG. Maar waar moet je nou precies op letten? Ymkje Koster (adviseur privacy) en Roza van Cappellen (adviseur informatiebeveiliging en privacy) van Kennisnet helpen je op weg met de antwoorden op vijf vragen.

Ontmoet de deelnemers van het archieftraject voorjaar 2021

In het voorjaar van 2021 gingen zeven instellingen aan de slag met het inventariseren, organiseren en ontsluiten van hun archieven. Maak hier kennis met de deelnemers en hun ambities tijdens het archieftraject.

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.