Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Actueel

Hier vind je een selectie van aankomende evenementen, recent nieuws en belangrijke DEN-publicaties. Klik verder voor de volledige agenda of het complete nieuwsoverzicht.

Workshop Aan de slag met het AVG-stappenplan

Veel organisaties hebben de afgelopen tijd noodgedwongen extra software en nieuwe systemen aangeschaft om werken op afstand mogelijk te maken. Maar in hoeverre voldoen die aan de AVG-eisen? Ga aan de slag met het stappenplan van DEN!

AI & Inclusiviteit

Dit najaar start DEN met een reeks over kunstmatige intelligentie waarin allerlei zaken die belangrijk zijn voor de cultuursector aan de orde komen. In deze eerste sessie kijken we naar hoe AI invloed heeft op inclusiviteit en diversiteit.

Online interactieve kennissessie Blended learning

Hoe combineer je on- en offline erfgoed- en kunstenaanbod voor leerlingen uit het primair onderwijs? Wat is een goede mix van digitale en analoge lessen? Tijdens deze online bijeenkomst presenteren twee sprekers praktijkvoorbeelden van blended learning.

Digitale transformatie voor een toekomstbestendige cultuursector: het beleidsplan 2021-2024 van DEN

In januari heeft DEN het beleidsplan voor de periode 2021-2024 ingediend bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De kerntaak van DEN is om de cultuursector te ondersteunen om de kansen en mogelijkheden van de digitale transformatie te benutten om haar maatschappelijke relevantie en toekomstbestendigheid te vergroten. De verbreding van de doelgroep naar de gehele cultuursector en de creatieve industrie, die in 2017 is ingezet, verankeren we stevig in onze plannen voor de komende jaren. DEN werkt daarbij aan één netwerkstructuur, waarbinnen de kunsten- en erfgoedsector van elkaar profiteren.