Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Actueel

Hier vind je een selectie van aankomende evenementen, recent nieuws en belangrijke DEN-publicaties. Klik verder voor de volledige agenda of het complete nieuwsoverzicht.

Workshop Bezoekersgegevens uitwisselen met theaters

Om meer inzicht te krijgen in je publiek kan je gebruikmaken van bezoekersgegevens, bijvoorbeeld door deze uit te wisselen met andere partijen. Wat er mogelijk is binnen de AVG-richtlijnen en hoe je aan de slag kunt, leer je tijdens deze workshop.

TIK-TIK: een multizintuiglijke app voor blinde en slechtziende tentoonstellingsbezoekers

De indoor navigatie-app TIK-TIK werd ontwikkeld als oplossing voor de vraag: hoe kunnen we blinde en slechtziende museumbezoekers zelfstandig toegang geven tot een tentoonstelling, waarbij zij de geëxposeerde kunstwerken via multizintuiglijke technieken ervaren?

De geschiedenis van Utrecht tot leven gewekt met digitale toepassingen in Het Utrechts Archief

In een gesprek met Erik Plomp, projectleider publieksprogrammering in het Utrechts Archief, kreeg Else Laura Rademaker (DEN) een inkijkje in de techniek die gebruikt is in de exposities van Het Utrechts Archief (HUA) aan de Hamburgerstraat in de Domstad.

DEN krijgt positief BIS-advies van Raad voor Cultuur

De Raad voor Cultuur heeft zich positief uitgesproken over het beleidsplan dat DEN heeft ingediend voor de beleidsperiode 2021-2024. Dat staat in het vandaag uitgebrachte adviesrapport, dat aan Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Van Engelshoven is overhandigd.