Actueel

Hier vind je een selectie van aankomende evenementen, recent nieuws en belangrijke DEN-publicaties. Klik verder voor de volledige agenda of het complete nieuwsoverzicht.

Inschrijving Managementprogramma Digitale Strategie & Innovatie voor erfgoeddirecteuren geopend

DEN introduceert in samenwerking met Injoin en het Netwerk Digitaal Erfgoed het Managementprogramma Digitale Strategie & Innovatie voor directeuren in de erfgoedsector die de ambitie hebben om digitaal te innoveren. De inschrijving voor het managementprogramma is nu geopend.

Oproep: handleidingen, modellen en tools gezocht voor het clearen van rechten

DEN ontwikkelt in samenwerking met een aantal instellingen binnen het Netwerk een beslismodel om inzicht te krijgen in de rechtenstatus van collecties. Maak jij al gebruik van een handleiding, model of tool voor het clearen van auteursrechten voor online publicatie? Laat het ons voor 22 november weten.

Workshop auteursrechten clearen voor online collecties (WDE2019)

Als je collecties online wilt publiceren voor gebruik en hergebruik, zul je eerst moeten weten wat de status is van de rechten. In deze workshop gaan we kijken hoe je te weten komt wat je wel en niet mag doen met je collectie.

KNVI-congres Smart Humanity 2019

Tijdens Smart Humanity 2019 vinden kennis -, inspiratie – en creatiesessies plaats op het gebied van vijf thema's omtrent de relatie tussen mens en technologie. DEN verzorgt een sessie in de track SMART USER.