Jongeren liggend op de grond en houden hun smartphones boven hun hoofd.

DEN lanceert Digitale Transformatie Scan: een zelfscan voor culturele organisaties

Digitale transformatie is nodig om het publiek van de toekomst te bereiken. De Digitale Transformatie Scan geeft inzicht in waar culturele organisaties staan in de digitale transformatie. Op basis van de uitkomst worden concrete vervolgstappen aangeboden op weg naar een integrale aanpak. Daarnaast geeft deze tool DEN inzicht in de digitale maturiteit van de sector als geheel. 

3 min. lezen

Een versnelde digitale transformatie is cruciaal voor een toekomstbestendige cultuursector. Culturele instellingen zijn zich steeds vaker bewust van het nut en de noodzaak van digitale transformatie. Maar, waar staan deze organisaties op dit moment? En hoe zetten ze de volgende stap? Hiervoor ontwikkelde DEN de Digitale Transformatie Scan. Een scan die niet alleen inzicht geeft, maar ook vervolgstappen naar een meer integrale aanpak.

Digitale transformatie hanteerbaar

DEN maakt digitale transformatie hanteerbaar en heeft daarom een model ontwikkeld waarin verschillende fasen van digitale transformatie te onderscheiden zijn. Bekijk waar jouw organisatie zich bevindt. Bij elke fase vind je adviezen en artikelen voor digitale transformatie. Aan de hand van concrete vervolgstappen en inspiratie kan je morgen alweer verder met digitaal transformeren.

Waarom deze scan relevant is

  • Digitale transformatie voor culturele organisaties wordt steeds belangrijker op beleidsagenda’s van diverse overheden
  • De Digitale Transformatie Scan is speciaal gericht op de culturele sector
  • De scan geeft aan in welke fase je organisatie zich bevindt en welke vervolgstappen daarbij aansluiten
  • Aan de hand van de uitkomsten kun je met je organisatie jullie digitale ambitie bepalen en monitoren

In welke fase sta jij?

Hoe ver je bent in de digitale transformatie hangt af van de ontwikkelingen op een aantal onderdelen zoals strategie en budget, cultuur en competenties, publiek en waarde, data en technologie, processen en structuur. In de scan beantwoord je verschillende vragen over al deze onderdelen. De uitkomsten bepalen in welke fase jouw organisatie staat. De Digitale Transformatie Scan onderscheidt vijf fasen: startend, lerend, uitvoerend, verbindend en integraal. Lees meer over de fasen of start meteen met de scan. 

Deel dit nieuws artikel

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Alles wat je wil weten over digitale transformatie. Vol tips, kennis en inspiratie.