Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

DEN-events

DEN organiseert regelmatig workshops, lezingen en studiemiddagen, maar ook elke twee jaar het grote DEN-event. Over alle events schrijven we mooie verslagen en de keynotes en foto's kijken we ook graag terug. Genoeg inspiratie voor nieuwe events!

AI en erfgoed: een mensgerichte aanpak van kunstmatige intelligentie

Van 11 tot en met 13 november organiseerde Europeana de jaarlijkse conferentie. Dit jaar met als thema ‘Crisis, Change and Culture’. Ook DEN was aanwezig tijdens Europeana2020.

AI en appeltaart: hoe kunstmatige intelligentie invloed heeft op inclusiviteit in de cultuursector

DEN is gestart met een reeks over kunstmatige intelligentie waarin allerlei aspecten van AI die belangrijk zijn voor de cultuursector aan de orde komen. De eerste sessie van deze serie vond plaats op 27 oktober 2020 en daarin bekeken we hoe AI invloed heeft op inclusiviteit en diversiteit.

Bezoekersgegevens uitwisselen met theaters

Om meer inzicht te krijgen in je publiek kan je gebruikmaken van bezoekersgegevens, bijvoorbeeld door deze uit te wisselen met andere partijen. In het najaar van 2020 organiseerde DEN daarom een virtuele workshop over gegevensuitwisseling en de AVG. Lees hier het verslag terug.

Verslagen van workshops, open koffies, lezingen & studiemiddagen

DEN organiseert regelmatig workshops, lezingen en studiemiddagen over thema's die we belangrijk vinden of thema's waarvan we merken dat er behoefte is aan kennisdeling. Van die evenementen maken we verslagen en soms ook video's of audiofragmenten. Je vindt alles hier terug. Mis je een verslag van een evenement? Laat het ons weten via communicatie@den.nl.

 

 • Verslag AVG studiemiddag – Persoonsgegevens in online materiaal: een jaar later, juli 2019
  Op 3 juli 2019, ruim een jaar nadat de nieuwe AVG-verordening in werking is getreden, organiseerde DEN een studiemiddag over de stand van zaken. Ook nu bleek dat er nog veel vragen zijn, maar gelukkig zijn er ondertussen ook case studies.

 • Verslag Open Koffie in Concert, april 2019
  Doorgaans vinden de Open Koffies van DEN plaats op een doordeweekse ochtend, maar deze keer stond de koffie klaar op een vrijdagavond. Dit had een goede reden: deze Open Koffie ging vooraf aan een concert.
   
 • Verslag van de bijeenkomst Sterke ondersteuning voor een vitale cultuursector, Eppo van Nispen tot Sevenaer
  De directeuren van zeven sectorondersteunende instituten gaan in aanloop naar de beleidsperiode 2021-2024 met elkaar in gesprek over de vraag hoe een sterke en wendbare ondersteuningsstructuur er idealiter uit zou zien. Vier maanden later bieden ze de Tweede Kamer een position paper aan. De boodschap: we hebben ideeën en willen in gesprek.

 • Verslag van de bijeenkomst Hergebruik van je artistieke materiaal, december 2018
  Op 10 december 2018 organiseerde DEN de workshop ‘Hergebruik van je artistieke materiaal en auteursrechten’. Sebastiaan ter Burg, Circular Content, fotograaf en open data-voorvechter en Maarten Zeinstra, IP Squared, informatieprofessional en, IE-jurist en voorzitter van Open Nederland, spraken er over hoe je de rechten voor je materiaal kunt regelen en waar je op moet letten als je met open data werkt.

 • Verslag Open Koffie over gebruikersonderzoek, november 2018
  Wanneer het over klanten gaat, zou er geen onderscheid moeten zijn tussen fysiek of digitaal aanwezige klanten. Je leeszaal is net zo belangrijk als je websitebezoek, zo stelt Christian van der Ven, coördinator digitale dienstverlening en innovatie bij het Brabants Historisch Informatie Centrum.
   
 • Ken jij je gebruiker? - Deel 2, september 2018
  Op 27 juni 2018 organiseerde DEN de workshop ‘Ken je gebruiker!’, waarin werd ingegaan op gebruikersonderzoek.

 • Ken jij je gebruiker? - Deel 1, september 2018
  Op 27 juni 2018 organiseerde DEN de workshop ‘Ken je gebruiker!’, waarin werd ingegaan op gebruikersonderzoek.

 • Verslag van de AVG studiemiddag, mei 2018
  Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. In april verzorgde DEN daarom een platform voor verschillende partijen om de implementatie van de AVG bij erfgoedinstellingen toe te lichten.

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.