DEN Award: winnaar bekend!

De nominaties voor de DEN Award 2023 zijn bekend! De DEN Award is dé prijs voor het meest moedige digitale experiment om nieuw publiek te bereiken. Tijdens de DEN conferentie reiken wij de Award voor het eerst uit. Benieuwd wie de winnaar is?

2 min. lezen

Door de hele sector zien we mooie initiatieven. Hoog tijd voor een DEN Award om zulke initiatieven onder de aandacht te brengen! Uit alle inspirerende inzendingen zijn er 5 genomineerde geselecteerd. Bekijk ze hieronder.

En de winnaar is... Streaming the past!

Gefeliciteerd! Streaming the Past van VALUE Foundation (Opent een externe link) is de winnaar van de DEN Award!

Streaming the past is een moedig initiatief. VALUE foundation streamt tijdens het spelen van historische games. Daarmee laten ze wetenschappers en gamers met elkaar in gesprek gaan. Zo slaan ze een brug tussen deze twee werelden. We zijn onder de indruk van het verrassende gebruik van het medium games. Het uitgangspunt is om zowel plezier te hebben met elkaar als serieuze gesprekken te voeren over het verleden. Echt een innovatieve manier om nieuw publiek te betrekken en een beleving te bieden.

Uitreiking DEN Award
 1. Streaming the past

  Streaming the past van de VALUE Foundation is een moedig initiatief. Op een speelse manier zijn gamers betrokken bij erfgoed en wetenschappers bij gaming. We zijn onder de indruk van het verrassende gebruik van het medium games. Het uitgangspunt is om zowel plezier te hebben met elkaar als serieuze gesprekken te voeren over het verleden. Echt een innovatieve manier om nieuw publiek te betrekken en een beleving te bieden.

 2. CODEkADE

  Kade40 ontwikkelde met CODEkADE een technologie festival in de klas. Met dit programma voor scholen leren kinderen over mediakunst. Dit is een moedig initiatief omdat er gebruik wordt gemaakt van verschillende vormen waardoor kinderen worden uitgedaagd om anders te kijken naar kunst, techniek en media.

 3. Another kind of blue

  Another kind of blue creëert kunst op het grensvlak van technologie, dans en muziek. Zij blijven experimenteren en innoveren met verschillende presentatievormen. Dit is een moedig initiatief omdat zij van de gebaande paden durven af te wijken om tot nieuwe kunstvormen te komen waarmee ze het publiek verrassen.

 4. Toegankelijkheidsvideo's Utrecht Marketing

  Door samen te werken met verschillende partners en mensen met een lage tolerantie voor prikkels, nam Utrecht Marketing het moedige initiatief om toegankelijkheidsvideo’s te maken. Zij dragen hiermee bij aan een meer toegankelijke cultuursector. Door mensen te helpen om voorbereid op pad te gaan dragen ze bij aan een veel minder stressvol cultuurbezoek voor deze doelgroep.

 5. Schatkamers VR game Erfgoed Gelderland

  Een moedig initiatief van Erfgoed Gelderland door te kiezen voor een verrassend medium: een VR Game. De techniek erachter is innovatief en ze weten hiermee een jonger publiek te interesseren voor de musea in de buurt. Een sterk voorbeeld van regionale samenwerking op digitaal gebied.

Benieuwd naar meer uit de DEN Conferenite? Check de recap! 

Deel dit nieuws artikel

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Tips, inspiratie en kennis over digitale transformatie in de cultuursector