Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Maak gebruik van bestaande online tools en platformen

Voordat je aan de slag gaat met het maken van lesmateriaal met erfgoed, is het verstandig je te verdiepen in bestaande online tools en platformen waarmee je lesmateriaal kunt ontwikkelen en delen om dit te doen. In dit overzicht van platformen helpen we je de keuze te maken voor een platform dat past bij jouw wensen.

Door gebruik te maken van een bestaande tools of platformen, vergroot je de bruikbaarheid en vindbaarheid van het lesmateriaal. Leraren zijn vaak al bekend met deze platformen en gebruiken ze al om lesmateriaal te zoeken. Vaak bieden de platformen ook hulpmiddelen om de kwaliteit van jouw lesmateriaal te vergroten, zoals interactieve opdrachten of de mogelijkheid om beeldmateriaal te embedden.

Er zijn veel verschillende tools en platformen online te vinden waarmee je lesmateriaal kunt ontwikkelen en delen met het onderwijs. In het overzicht hieronder zie je welke platformen gebruikt worden in het onderwijs. Zo kun je het platform uitzoeken dat het beste past bij jouw doelgroep, onderwerp en andere wensen. Breng van tevoren goed je eigen wensen in kaart. Wil je een platform waarop je je kant-en-klare materiaal alleen nog maar hoeft te uploaden? Of wil je het materiaal nog vormgeven? En wil je ondersteuning van de platformbeheerder, of wil je alles zelf kunnen doen?

Op al deze kenmerken kun je filteren in het onderstaande overzicht van platformen. We helpen je hiermee een weloverwogen keuze te maken voor het platform dat voor jou het meest geschikt is om het erfgoedlesmateriaal voor het onderwijs aan te bieden. Klopt de informatie niet, of mis je een platform in het overzicht? Laat het ons dan weten!

Provinciale en regionale platformen

Provinciale en regionale platformen spelen vaak ook een belangrijke rol in het toegankelijk maken van les- en bronmateriaal van erfgoed. Doordat deze platformen alleen voor een specifieke provincie of regio relevant zijn, zijn deze niet meegenomen in bovenstaande overzicht. We adviseren je ook na te gaan welke provinciale en regionale platformen voor jouw regio relevant zijn wanneer je lesmateriaal gaat ontwikkelen. Je kunt bij de keuze voor een platform onder andere letten op de mogelijkheden om zelf materiaal te ontwikkelen, kosten en de vakken/leergebieden waar een website zich op richt. De volgende websites zijn regionaal actief:

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.