Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Maak gebruik van bestaande online tools en platformen

Voordat je aan de slag gaat met het maken van lesmateriaal met erfgoed, is het verstandig je te verdiepen in bestaande online tools en platformen waarmee je lesmateriaal kunt ontwikkelen en delen om dit te doen. In dit overzicht van platformen helpen we je de keuze te maken voor een platform dat past bij jouw wensen.

Door gebruik te maken van een bestaande tools of platformen, vergroot je de bruikbaarheid en vindbaarheid van het lesmateriaal. Leraren zijn vaak al bekend met deze platformen en gebruiken ze al om lesmateriaal te zoeken. Vaak bieden de platformen ook hulpmiddelen om de kwaliteit van jouw lesmateriaal te vergroten, zoals interactieve opdrachten of de mogelijkheid om beeldmateriaal te embedden.

Er zijn veel verschillende tools en platformen online te vinden waarmee je lesmateriaal kunt ontwikkelen en delen met het onderwijs. In het overzicht hieronder zie je welke platformen gebruikt worden in het onderwijs. Zo kun je het platform uitzoeken dat het beste past bij jouw doelgroep, onderwerp en andere wensen. Breng van tevoren goed je eigen wensen in kaart. Wil je een platform waarop je je kant-en-klare materiaal alleen nog maar hoeft te uploaden? Of wil je het materiaal nog vormgeven? En wil je ondersteuning van de platformbeheerder, of wil je alles zelf kunnen doen?

Op al deze kenmerken kun je filteren in het onderstaande overzicht van platformen. We helpen je hiermee een weloverwogen keuze te maken voor het platform dat voor jou het meest geschikt is om het erfgoedlesmateriaal voor het onderwijs aan te bieden. Klopt de informatie niet, of mis je een platform in het overzicht? Laat het ons dan weten!

 

Het overzicht

We hopen het overzicht binnenkort op deze pagina te kunnen aanbieden. Tot die tijd staat het overzicht in een Google spreadsheet.

➡️ Ga naar het overzicht

 

Online kennissessies platformen

In september en oktober 2020 organiseerden we samen met het programma ‘Ontsluiting digitaal erfgoed voor het onderwijs’ vijf online kennissessie over verschillende platformen. Tijdens deze sessie kreeg je uitleg over het doel en de werkwijze van een specifiek platform. De keuze voor de platformen kwam voort uit een behoeftepeiling tijdens een eerdere algemene kennissessie over platformen voor het maken van lesmateriaal. Heb je meer vragen over deze platforms, of behoefte aan een sessie over een ander platform? Laat het ons dan weten.

  • Wikiwijs
  • Spacetime Layers
  • Voordeklas.com
  • LessonUp
  • Beeld en Geluid op School
Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.