Checklist digitale veiligheid voor cultuur maakt jouw organisatie

Vorig jaar deed DEN onderzoek naar de stand van zaken rondom cyber security in de culturele sector. Er bleek behoefte te zijn aan concrete handvatten en tips om stappen te zetten in de online veiligheid van culturele organisaties. Daarom deelt DEN nu een checklist met 8 tips om organisaties weerbaar te maken in onze digitale wereld.

2 min. lezen

Digitale veiligheid is voor iedereen belangrijk, dus ook voor de culturele sector! Of je nu een grote of kleine instelling bent, iedere instelling is een potentieel slachtoffer. Door actie te ondernemen aan de hand van de ‘Checklist digitale veiligheid voor de cultuur’ wordt je organisatie minder kwetsbaar voor digitale incidenten en ben je beter voorbereid als er wel iets gebeurt.

Eerder onderzochten wij hoe de culturele sector omgaat met cyber security, met als conclusie dat het serieuze aandacht verdiend. Zo heeft 3 op de 10 organisaties heeft in de afgelopen 3 jaar een cybercrime-incident meegemaakt.

Wil je meer informatie over Cyber security dan kan je terecht op de website van het Digital Trust Center (Opens an external link). Daar staat ook de Cyberveilig Check (Opens an external link) waarmee je kunt nagaan waar je nu staat.

De reis van kaartenbak naar integrale aanpak is terug te zien in de termen die we gebruiken. Ontdek meer over digitiseren, digitaliseren en digitaal transformeren

We zijn als mensen en sector anders gaan werken: innovatiever, wendbaarder en grenzelozer. Computers, smartphones en snelle verbindingen brachten ons in contact met nieuwe mensen, wereldwijd. We leerden van elkaar, koppelden collecties via Linked Open Data. En steeds meer maken we onderdeel uit van één netwerk. Ook ons publiek verandert.Zij adopteren digitale mogelijkheden snel en maken gebruik van alle online gemakken.

Wat is daarin de rol van cultuur? Die vraag stelt DEN nu centraal: hoe kunnen culturele organisaties meebewegen met digitale ontwikkelingen om hun publiek te blijven vinden, binden en boeien. En wat betekent dat voor de organisatie?

Aan de slag met jouw digitale transformatie

Leer je wat digitale transformatie is, wat je ermee kan bereiken en hoe je het succesvol onderdeel maakt van je strategie. Zo bouw jij aan een weerbare en wendbare organisatie waarin het publiek centraal staat.

Share this news item

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Alles wat je wil weten over digitale transformatie. Een nieuwsbrief vol tips, kennis en inspiratie.