Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Artikelen over publieksdata

Wil je meer weten over het gebruik van publieksdata in de cultuursector? Op deze pagina vind je artikelen over gegevensbescherming en het gebruik van publieksdata. 

Wet- en regelgeving gegevensbescherming

Uitgebreide Q&A met de cultuursector over de AVG en ePrivacy verordening

Artikel van DDMA (Data Driven Marketing Association) en Cultuurmarketing over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de ePrivacy Verordening. Lees de vragen en antwoorden uit de cultuursector over deze wetten.

Handleiding Algemene verordening gegevensbescherming

Het doel van de Verordening is om twee belangen te waarborgen: de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van hun gegevens en het vrije verkeer van persoonsgegevens binnen de Europese Unie.

Goed gebruik van publieksdata

Data-analyse in de theatersector

Theaterkrant
Hoe kunnen culturele organisaties meer uit hun data over bezoekers halen? Naast nieuwe inzichten over de doelgroep, kan data-analyse ook helpen om te bepalen wanneer je als organisatie in actie moet komen. Dit lees je in het interview met Bo van Bommel ( Noord Nederlands Toneel) en Hilde Smetsers (directeur van Cultuurmarketing).

Unlock the potential of your cultural venue

Bureau Lahaut - 2021
Ticketing Group deed grootschalig onderzoek naar 4000 cultuurparticipanten in Duitsland, Oostenrijk, Vlaanderen en Nederland. In dit artikel van Dimitri Lahaut lees je de relevante uitkomsten voor de culturele sector.


Haal meer uit publieksonderzoek

Cultuurmarketing - juni 2017
Data-analist Sara Oomen geeft in haar artikel een aantal eenvoudige tips waarmee je je publieksonderzoek prettig houdt voor de bezoeker.

Bezoeker in de nieuwe digitale wereld

DEN Kennisinstituut cultuur en digitale transformatie
Hoe kunnen culturele instellingen hun online bezoekers blijven bedienen? Om het gebruik van de digitale kanalen in kaart te brengen, hoef je niet direct grote stappen te ondernemen. In dit artikel vind je enkele handvatten om met online publieksonderzoek aan de slag te gaan.

Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.