Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Call for Papers WikiCon 2019

Het thema van de WikiconNL 2019 luidt “Wikipedia is meer!” In 2019 wordt Wikipedia 18 jaar en dus volwassen. Daarom is het goed om te kijken naar hoe Wikipedia gegroeid is, in wat voor wereld Wikipedia binnentreedt en welke verantwoordelijkheden de Wikimedia-beweging neemt en toebedeeld krijgt. Welke plaats nemen Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikidata en de andere Wikimedia-projecten in de wereld in? Met welke open kennis initiatieven werkt de Wikimedia-beweging al samen, en met welke moet zij samenwerken? Wat kunnen en willen overheden, bedrijven en kennis- en erfgoedinstellingen met Wikimedia? En hoe zorgen we ervoor dat Wikimedia klaar is voor 2030?

Call for papers

Ben je een wetenschapper die onderzoek doet naar open kennis? Werk je bij een kennis- of erfgoedinstelling die zijn collectie op verrassende wijze met het publiek deelt? Werk je bij een overheidsinstelling die zijn data en kennis toegankelijk(er) wil maken voor het grote publiek? Ben je een grootverbruiker van open data of kennis?

Voor de conferentie zijn we op zoek naar presentaties, workshops, paneldiscussies of andere formats die de Wikimedia-beweging vanuit bovengestelde vragen belichten. Wij hopen op de conferentie een interessante mix van sprekers van zowel binnen als buiten de Wikimedia-beweging te kunnen presenteren en roepen daarom met name die laatste groep op om een voorstel in te dienen.

Meer informatie

Kijk voor alle informatie over de call op Wikimedia Nederland

 

 

Thema's
Deel dit artikel