Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Digital Preservation Awards uitgereikt

De Digital Preservation Award is een prestigieuze internationale prijs. De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van de Werelddag voor digitale duurzaamheid. Helaas vielen de Nederlandse projecten niet in de prijzen.

Nederlandse genomineerden

DEN feliciteert de genomineerden desondanks met hun nominatie; het zijn drie inspirerende en vernieuwende projecten waarvan twee zich op het snijvlak tussen kunst en erfgoed bevinden. Genomineerd zijn voor een DPA is dan ook een terechte erkenning van de waarde van de projecten. De Nederlandse genomineerden zijn:

  1. Leren Preserveren (Learning Digital Preservation), Netwerk Digitaal Erfgoed en Het Nieuwe Instituut; in de categorie DPC Award for Teaching and Communications.
  2. Muziekschatten van Stichting Omroep Muziek: in de categorie Open Data Institute Award for the Most Outstanding Digital Preservation Initiative in Commerce, Industry and the Third sector.
  3. Heritage preservation of contemporary dance and choreography through research and innovation in digital documentation and annotation of creative processes, ICKamsterdam and Motion Bank in de categorie Open Data Institute Award for the Most Outstanding Digital Preservation Initiative in Commerce, Industry and the Third sector.

De prijswinnaars

De The Open Data Institute (ODI) Award for the Most Outstanding Digital Preservation Initiative in Commerce, Industry and the Third Sector, is gewonnen door het project Crossrail and Transport for London. Alle prijswinnaars zijn terug te vinden op de website van DPC. Ook is hier de livestream van de uitreikingsceremonie terug te kijken.

Thema's
Deel dit artikel