Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

De deelnemers van de voorjaarsronde Archieftraject podiumkunsten

In de voorjaarseditie start het archiefdoorlichtingstraject met vijf deelnemers: de Nederlandse Bachvereniging (Utrecht), VIA ZUID (Limburg), STEIM (Amsterdam), De Dansers (Utrecht) en Don’t Hit Mama (Amsterdam).

Foto: © Nederlandse Bachvereniging

 

Nederlandse Bachvereniging

De Nederlandse Bachvereniging is opgericht in 1921 om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden. In de afgelopen eeuw is de vereniging uitgegroeid tot een toonaangevend vocaal-instrumentaal ensemble van (inter)nationale betekenis.

In seizoen 2021-2022 bestaat de Nederlandse Bachvereniging honderd jaar. Het traject van DEN komt voor ons als geroepen en helpt om honderd jaar geschiedenis in beeld te brengen en te ontsluiten voor het publiek. Tevens biedt het ons de juiste handvatten om ervoor te zorgen dat wij onze activiteiten anno nu zodanig borgen en bewaren dat de generaties na ons daar in de komende honderd jaar de vruchten van kunnen plukken.

Foto: © VIA ZUID

 

VIA ZUID

VIA ZUID is een talentontwikkelingsorganisatie voor de professionele podiumkunsten in en vanuit Limburg. Zij ondersteunen beginnende, talentvolle makers, zoals choreografen, performers, regisseurs, schrijvers en componisten op weg naar een zelfstandige beroepspraktijk.

VIA ZUID neemt deel aan het archieftraject, omdat er een sterke behoefte is om nog beter inzichtelijk te krijgen waar wij voor staan en hoe dat in de praktijk uitpakt. Dat is leerzaam voor de makers die wij ondersteunen, toekomstige makers en niet op de laatste plaats ook voor ons als organisatie.

Foto: © STEIM

 

STEIM

STEIM bedient muziekprofessionals die al geruime tijd hun vakmanschap in de praktijk hebben bewezen, hoge kwaliteit weten te leveren en toe zijn aan nieuwe contexten om de verworven vakmatige vaardigheden te bevragen, te ontwikkelen, of op onverwachte wijze in te zetten.

STEIM wil met het archief de geschiedenis, actuele ontwikkelingen en activiteiten van STEIM toegankelijk maken voor intern gebruik, de beroepsgroep en voor breder publiek.

Foto: © De Dansers

 

De Dansers

De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten, onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. Ze maken ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek.

Foto: © Michiel Voet

 

Don’t Hit Mama

Don’t Hit Mama maakt danstheatervoorstellingen en zogenaamde club events (een avontuurlijk huwelijk tussen danstheater en club dance). Het deelt de vergaarde kennis en contacten met collega’s, partners en geïnteresseerd publiek.

Stop 20 jaar en zo’n zestig projecten Don’t Hit Mama maar eens in een archief! Dat is een uitdaging. Het traject bij DEN helpt ons om onze danstheater & hiphop erfenis te ordenen én inspireert ons jubileumprogramma in voorbereiding.

Thema's
Deel dit artikel