Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Terugkijken: The future of tourism & culture

Pakhuis De Zwijger organiseerde op 20 april een online livecast over de toekomst van toerisme en de culturele sector, nu de coronacrisus zoveel impact heeft op beide sectoren. Wat kunnen we leren van deze crisis en hoe kunnen we deze tijd gebruiken om de sectoren opnieuw uit te vinden? DEN-directeur Maaike Verberk was één van de sprekers.

Behalve Maaike waren in deze livecast ook Ko Koens, professor New Urban Tourism bij Inholland, Claudio Milano, onderzoeker, docent en consultant in het toerisme en Rudolf Buurma, directeur van stichting Bezoek Amsterdam te gast. 

Over deze livecast

Tot het uitbreken van de corona-crisis gold Amsterdam als een van de populairste toeristische bestemmingen van Europa. De toeristische boom leverden geld en banen op, maar leidde ook tot steeds meer zorgen bij Amsterdammers die de leefbaarheid van hun stad achteruit zagen gaan. In deze programmareeks werpen we een blik in de toekomst. Hoe kan Amsterdam, als de crisis straks achter de rug is, zowel een fijne woonstad als een gastvrije stad voor bezoekers zijn? Een zoektocht die we ondernemen met bewoners, beleidsmakers, wetenschappers en vertegenwoordigers uit de toerismesector.

 

Terugkijken

Bekijk de livecast terug via YouTube.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.