Beeld en Geluid vernieuwt beleidsplan digitale preservering

Beeld en Geluid heeft een nieuwe editie van zijn beleidsplan voor digitale preservering uitgebracht. Het gaat om een volledig herziene en geactualiseerde Engelstalige versie.

In het plan worden alle principes, keuzes en methodieken worden beschreven die de basis vormen voor de duurzame toegankelijkheid van de collecties. Bekijk het plan.

Laatste stand van zaken

Veel secties en hoofdstukken zijn aangepast aan de laatste stand van zaken waar het gaat om preserveringsstrategieën, de implementatie van het digitale audiovisuele archief DAAN, het herziene collectiebeleid, risicomanagement, toegangsvoorwaarden en IT-infrastructuur.

Een dergelijk beleidsplan vormt tevens het ‘basisbewijs’ voor certificering van het digitaal archief als ‘Trusted Digital Repository’.

Meer informatie

Beeld en Geluid is betrokken bij het project Preservation policies dat in het Netwerk Digitaal Erfgoed wordt uitgevoerd. Daarin worden tools en kennisproducten opgeleverd voor erfgoedinstellingen die aan de slag willen met duurzaamheidsbeleid, waaronder de Wegwijzer Duurzaamheidsbeleid.

Meer informatie over het proces van certificering van een digitaal archief vind je op de Wegwijzer Certificering, tevens een product van samenwerking in het netwerk.

 

Bron: Netwerk Digitaal Erfgoed

Thema's
Deel dit artikel