Open call Europese Commissie voor kennisbeheer en kennisoverdracht van Cultureel Erfgoed

De Europese Commissie heeft een nieuwe pilotoproep gepubliceerd voor de verbetering van kennisbeheer en kennisoverdracht in de Culturele Erfgoed sector. De oproep is goed voor de ontwikkeling van een project met een maximumbijdrage van 1.050.000 euro.

De oproep is onderdeel van de implementatie van het pilot project ‘Finance, Learning, Innovation and Patenting for Cultural and Creative Industries (FLIP for CCIs)’. In de eerste fase van het project kwamen financiën en octrooien uitgebreid aan bod. Deze laatste fase zal zich daarom richten op lerenen innovatie.

Een van de pijlers van het Europees kader voor cultureel erfgoed is het stimuleren van vaardigheden in beroepen binnen de cultureel erfgoed sector. De acties die ingediend worden voor deze oproep moeten de ontwikkeling van professionals en de verbetering van het kennisbeheer en de kennisoverdracht in de cultureel erfgoed sector ondersteunen en deze tegelijkertijd koppelen aan de Culturele en Creatieve industrie en het regionale beleid.

De belangrijkste doelstelling van het project is het verkennen van activiteiten die erop gericht zijn om de kloof te overbruggen tussen cultureel erfgoedonderwijs en de ontwikkeling van vaardigheden enerzijds en de arbeidsmarkt anderzijds. Verder wil de Europese Commissie met deze oproep bereiken dat er een betere connectie is van de erfgoedsector met de creatieve industrie en 'derden' zoals creatieve en culturele centra en ruimten, buurtcentra etcetera.

De subsidie wordt toegewezen aan één project. De duur van het project bedraagt 28 maanden en kan naar verwachting begin 2020 van start gaan.

De deadline voor het indienen van een aanvraag is 12 augustus 2019.

Lees op de website van de Europese Commissie de hele call.

 

Bron: DutchCulture/CreativeEuropeDeskNL

Thema's
Deel dit artikel