Verslag AVA_Net Symposium 2019

Op donderdag 20 juni 2019 werd bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de vierde editie van het AVA_Net Symposium gehouden. De gehele dag stond in het thema van audio-archivering: hoe bewaar je geluid? Lees nu het verslag terug.

Hoe stel je het beschikbaar en wat kun je er zoal mee doen? Ruurd Blom en Ferre de Ridder van Beeld en Geluid doen verslag. Jorrit Lousberg maakte de foto’s. 

Vanaf 09:15 uur druppelen de eerste gasten het gebouw van Beeld en Geluid binnen. In een goed gevulde theaterzaal heet dagvoorzitter Debbie Esmans, manager Beleid en Strategie bij het Vlaams Instituut voor Audiovisuele Archivering (VIAA), rond 10:00 uur de aanwezigen welkom.

AVA_Net voorzitter Harry Romijn leidt het symposium in dat geheel in het teken staat van het medium waarmee al het audiovisuele erfgoed ooit begon: audio. Hij verwijst naar de ondergeschikte rol van audio binnen het audiovisuele spectrum. Hierin overheerst over het algemeen de beeldcultuur, waardoor audio en radio meer op de achtergrond raken. Tegelijkertijd zie je de beweging dat podcasts steeds populairder worden.
Ook kondigt Harry de vernieuwde online Kennisbank van AVA_Net aan. Hierin vind je uiteenlopende kennisbronnen over audiovisuele archivering, zoals artikelen, handreikingen, richtlijnen, modellen, white papers en technische rapporten.

 

Lees de rest van het verslag bij AVA_Net (klik op 'Verslag').

Thema's
Deel dit artikel