Digitale transformatie cultuursector moet speerpunt worden in Vlaams Regeerakkoord

In de cultuursector dient, net als in de gehele samenleving, de digitale transformatie zich aan, maar hinkt ze doorgaans achterop. Daarom pleiten Cultuurconnect, publiq en VIAA in een memorandum samen voor een speerpunt digitale transformatie in het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024.

"Als de cultuursector haar maatschappelijke rol optimaal wil blijven vervullen en de voordelen benutten van digitale technologieën, moeten we de komende jaren volop de kaart trekken van de digitale transformatie. Alleen zo kunnen we de productie, bewaring, verspreiding en verbindende rol van cultuur in overeenstemming houden met een omgeving die voortdurend verandert door technologische evoluties."

"Als landelijke spelers met een kernopdracht inzake digitale dienstverlening en een DNA opgebouwd rond digitale processen en digitale competenties, willen Cultuurconnect, publiq en VIAA deze transformatie onderling, maar ook samen met de Vlaamse Regering en tal van spelers op het terrein mogelijk maken. Daarvoor onderscheiden ze in ons memorandum vier pijlers waarop we samen kunnen inzetten: digitale infrastructuur, competenties, content en innovatie. Het memorandum is een pleidooi om in de volgende regeerperiode volop de digitale kaart te trekken en zo een inhaalmanoeuvre te realiseren."

Lees het Memorandum Vlaamse Regering 2019-2024 door Cultuurconnect vzw, publiq vzw en VIAA vzw

Bron: viaa.be/nl/nieuw-item/2019/4/memorandum-vlaamse-regering-2019-2024

Thema's
Deel dit artikel