Public Spaces, op 5 maart op het DEN-event, wint privacy award

Public Spaces, een initiatief van onder andere de Koninklijke Bibliotheek en de VPRO, is winnaar van een Nederlandse Privacy Award. Tijdens het DEN-event op 5 maart zal Ronald Huizer van de Koninklijke Bibliotheek het initiatief toelichten.

Privacy Awards

Tijdens de Nationale Privacy Conferentie van Privacy First en ECP zijn op de Europese Dag van de Privacy, de Nederlandse Privacy Awards uitgereikt. Deze Awards bieden een podium aan bedrijven en overheden die privacy zien als een kans om zich positief te onderscheiden en privacyvriendelijk ondernemen en innoveren tot norm te maken. De winnaars van de Nederlandse Privacy Awards 2019 zijn Startpage.com en Privacy Company i.s.m. SURF. Daarnaast ontving PublicSpaces de Aanmoedigingsprijs.

Public spaces

Op het internet gebeurt van alles wat we niet zien of merken (vooral reclame op basis van zoekgedrag levert ons veel irritatie op). Ondertussen worden we steeds afhankelijker van navigatie, de cloud-opslag van onze documenten en het zoeken naar informatie. Het lijkt erop dat hiermee vooral een paar dominante commerciële bedrijven er steeds beter van worden.

PublicSpaces is een coalitie van publieke omroepen en culturele instellingen, die van het internet weer een community van gebruikers willen maken. Zij willen met een aantal belanghebbende partijen het internet gaan repareren door het heel concreet aanbieden van een paar alternatieven. Vooral het overerven van data over verschillende platforms is hen een doorn in het oog. Met open source initiatieven, maar ook de inzet van de vorige winnaar IRMA willen zij een bijdrage leveren aan de publieke waarde van privacy op het internet. De jury moedigt de missie van PublicSpaces van harte aan!

Bron: privacyawards.nl

Tijdens het DEN-event op 5 maart zal Ronald Huizer van de Koninklijke Bibliotheek het initiatief Public Spaces toelichten.

Thema's
Deel dit artikel