DEN Cyber Security Scan: bijna 1 op 3 culturele organisaties heeft te maken met cyber-incident

In april 2023 deden wij een oproep aan culturele organisaties om een vragenlijst in te vullen over cyber security in hun organisatie. 120 organisaties hebben aan dit onderzoek meegedaan. Vandaag presenteerden we de resultaten tijdens de DEN Conferentie. Wat blijkt? Veel organisaties hebben te maken met digitale dreiging en er is behoefte aan kennisdeling en voorlichting. Download hier het onderzoeksrapport.

2 min. lezen

Over het onderzoek

Hoe staat het ervoor met de cyber security in culturele organisaties? DEN onderzocht of cultuurprofessionals zich bewust zijn van digitale veiligheid, of er binnen hun organisaties cyber security beleid is en of ze al te maken hebben gehad met cybercriminaliteit. De resultaten geven zicht op het bewustzijn van de sector op het gebied van cyber security. Daarnaast onderzochten we welke stappen we kunnen nemen om dit te vergroten. 

120 organisaties hebben onze enquête deels of volledig ingevuld. Het onderzoek schetst daarmee een indicatief beeld van hoe de Nederlandse cultuursector wordt getroffen door cybercriminaliteit.

Lees meer over de resultaten

Cyber security is een van de vraagstukken in een steeds digitalere wereld. De DEN Cyber Security Scan onderzocht dit onderwerp specifiek in en voor de culturele sector. Lees meer over de resultaten of download het onderzoeksrapport hieronder.

Dit onderzoek werd namens DEN uitgevoerd door onderzoeksbureau TwynstraGudde.

Deel dit nieuws artikel

De DEN nieuwsbrief. Iedere maand in je inbox.

Tips, inspiratie en kennis over digitale transformatie in de cultuursector