Praktijkvoorbeelden

Cultuurmakers en erfgoedbeheerders kunnen van elkaar leren, samenwerken of elkaar stimuleren.

Praktijkvoorbeelden zijn projecten uit het veld op het gebied van digitalisering. De ene keer gaat het om een technische oplossing, de andere keer over een manier van samenwerking of financiering.

Meer bereik op Wikipedia voor de podiumkunsten

Wikipedia is wereldwijd de vijfde meest bezochte website met meer dan 12 miljard pageviews per maand. Daarom is het zo belangrijk om ook op een platform als Wikipedia aanwezig te zijn.

Muziekweb: van platenbieb tot nationale bewaarplaats

De cd verdwijnt en muziek is steeds meer beschikbaar via streamingsdiensten en online platforms. Door deze veranderingen moest ook de Centrale Discotheek Rotterdam zich opnieuw positioneren.

Volg je eigen verhaal met de Cross Culture Timeline

Wie afgelopen winter de Crossroads-tentoonstelling over de vroege Middeleeuwen in het Allard Pierson Museum heeft bezocht, heeft het ongetwijfeld ervaren: in de laatste zaal krijg je als bezoeker de kans om je eigen verhaal te volgen.

Theatervoorstellingen uit het verleden digitaal tot leven gebracht

Een theatervoorstelling vervliegt direct. Om die voorstellingen uit het verleden toch terug te halen en levend te houden, is je archief essentieel.

Waar zijn organisaties mee bezig en wat is hun motivatie? Leer van de ervaringen en start zelf een project.
Bekijk nog meer praktijkverhalen

Jouw project of werkwijze een voorbeeld voor anderen?

We zijn altijd op zoek naar verhalen die we met de erfgoed- en kunstensector kunnen delen. Misschien heb je een slimme manier gevonden om materiaal beschikbaar te maken voor gebruik, ben je een bijzondere samenwerking aangegaan of zet je in op innnovatieve technieken. We zijn benieuwd! Stuur een mail naar den@den.nl.