Praktijkvoorbeelden

Cultuurmakers en erfgoedbeheerders kunnen van elkaar leren, samenwerken of elkaar stimuleren.

Praktijkvoorbeelden zijn projecten uit het veld op het gebied van digitalisering. De ene keer gaat het om een technische oplossing, de andere keer over een manier van samenwerking of financiering.

Kijken door een Hololens: mixed reality voor erfgoed

Mixed reality is een vaak terugkerende term in technologieblogs en bij trendwatchers. Heeft deze technologie ook meerwaarde in de erfgoedsector? En hoe ziet dat er dan praktisch uit? Dick van Dijk, creative director bij Waag, vertelt over het gebruik van MR in de Oude Kerk in Amsterdam.

Muziekweb: van platenbieb tot nationale bewaarplaats

De cd verdwijnt en muziek is steeds meer beschikbaar via streamingsdiensten en online platforms. Door deze veranderingen moest ook de Centrale Discotheek Rotterdam zich opnieuw positioneren.

Volg je eigen verhaal met de Cross Culture Timeline

Wie afgelopen winter de Crossroads-tentoonstelling over de vroege Middeleeuwen in het Allard Pierson Museum heeft bezocht, heeft het ongetwijfeld ervaren: in de laatste zaal krijg je als bezoeker de kans om je eigen verhaal te volgen.

Theatervoorstellingen uit het verleden digitaal tot leven gebracht

Een theatervoorstelling vervliegt direct. Om die voorstellingen uit het verleden toch terug te halen en levend te houden, is je archief essentieel.

Waar zijn organisaties mee bezig en wat is hun motivatie? Leer van de ervaringen en start zelf een project.

Bekijk nog meer praktijkverhalen

Jouw project of werkwijze een voorbeeld voor anderen?

We zijn altijd op zoek naar verhalen die we met de erfgoed- en kunstensector kunnen delen. Misschien heb je een slimme manier gevonden om materiaal beschikbaar te maken voor gebruik, ben je een bijzondere samenwerking aangegaan of zet je in op innnovatieve technieken. We zijn benieuwd! Stuur een mail naar den@den.nl.