Volg hier DEN en het werkveld

Onze adviseurs zijn geregeld aanwezig bij evenementen, zijn sprekers op bijeenkomsten of nemen deel aan een panel. Hiervan doen ze op hun eigen manier verslag of wisselen hun gedachten uit over een onderwerp.

Sterke ondersteuning voor een vitale cultuursector

De directeuren van zeven sectorondersteunende instituten gaan in aanloop naar de beleidsperiode 2021-2024 met elkaar in gesprek over de vraag hoe een sterke en wendbare ondersteuningsstructuur er idealiter uit zou zien. Vier maanden later bieden ze de Tweede Kamer een position paper aan. De boodschap: we hebben ideeën en willen in gesprek.

ARTtube: lessen van een pioniersplatform

Tijdens het DEN-event is er op 4 maart een deelsessie speciaal gewijd aan videoplatforms. Een van de eerste platforms op dit gebied was Arttube. Op dit platform verschenen de afgelopen jaren in totaal 1400 filmpjes over musea en festivals. Op het DEN-event licht zakelijk leider Judith Veraart toe wat Arttube leerde in de jaren als pioniersplatform. Hier lees je alvast een voorproefje in 6 lessons learned.

Utrecht Digitaal, een culturele zondag over innovatie

4 November, een zonnige zondagmiddag in de Utrechtse binnenstad. Tussen het winkelend publiek door wandelen cultuurliefhebbers met het programmaboekje Utrecht Digitaal in de hand. Ze zoeken naar experimenten en kunstwerken waarbij gebruik gemaakt is van de nieuwste technieken. Marco Streefkerk en Else Laura Rademaker van DEN liepen er ook.

Verslag workshop Hergebruik van je artistieke materiaal en auteursrechten

Op 10 december 2018 organiseerde DEN de workshop ‘Hergebruik van je artistieke materiaal en auteursrechten’. Sebastiaan ter Burg, Circular Content, fotograaf en open data-voorvechter en Maarten Zeinstra, IP Squared, informatieprofessional en, IE-jurist en voorzitter van Open Nederland, spraken er over hoe je de rechten voor je materiaal kunt regelen en waar je op moet letten als je met open data werkt.

Heb je iets te vertellen? Schrijf een gastblog 

Raak je geïnspireerd door de verhalen die hier worden verteld? We bieden ruimte aan gastbloggers! Als je een bijdrage wilt leveren, neem dan contact met ons op

Bijdragen aan het DEN-blog