Volg hier het DEN-blog

Onze adviseurs zijn geregeld aanwezig bij evenementen en symposiums, zijn sprekers op bijeenkomsten of nemen deel aan een panel. Met het blog doen ze hiervan hun eigen manier verslag of wisselen hun gedachten uit over een onderwerp.

Open Koffie over gebruikersonderzoek

Wanneer het over klanten gaat, zou er geen onderscheid moeten zijn tussen fysiek of digitaal aanwezige klanten. Je leeszaal is net zo belangrijk als je websitebezoek, zo stelt Christian van der Ven, coördinator digitale dienstverlening en innovatie bij het Brabants Historisch Informatie Centrum.

Grenzeloos archiveren: Marco Streefkerk op de archiefdagen

DEN is elk jaar een actieve deelnemer aan de archiefdagen, voorheen KVAN-dagen, maar vreemd genoeg was Marco Streefkerk daar nog nooit geweest. Dus toog hij medio juni naar Venlo.

Stop met selecteren, bewaar alles

Op 21 juni was Wietske bij het AVA_Net symposium. Deze keer geen verslag, maar een stuk met een meer filosofische insteek. Want als alles al big data is en we alles moeten archiveren voor de eeuwigheid, wat heeft dat dan voor consequenties?

Verslag workshop Hergebruik van je artistieke materiaal en auteursrechten

Op 10 december 2018 organiseerde DEN de workshop ‘Hergebruik van je artistieke materiaal en auteursrechten’. Sebastiaan ter Burg, Circular Content, fotograaf en open data-voorvechter en Maarten Zeinstra, IP Squared, informatieprofessional en, IE-jurist en voorzitter van Open Nederland, spraken er over hoe je de rechten voor je materiaal kunt regelen en waar je op moet letten als je met open data werkt.

Heb je iets te vertellen? Schrijf een gastblog 

Raak je geïnspireerd door de verhalen die hier worden verteld? We bieden ruimte aan gastbloggers! Als je een bijdrage wilt leveren, neem dan contact met ons op

Bijdragen aan het DEN-blog