Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Medewerkers

Het team van DEN houdt zich bezig met verschillende thema's rondom digitalisering in de cultuursector. Lees hier meer over de ervaringen en expertises van de medewerkers. DEN staat je graag te woord. Neem gerust contact op voor je vragen.

Maaike Verberk

Maaike Verberk

Algemeen directeur

Maaike Verberk is in 2018 gestart als algemeen directeur bij DEN. Daarvoor was Maaike onder meer zakelijk leider bij Toneelgroep Amsterdam en bij STRP Art&Technology in Eindhoven. Maaike is verantwoordelijk voor het integraal beleid ten aanzien van het ondersteunen van de kunsten- en erfgoedinstellingen. Ze zet zich in om met bestaande en nieuwe partners in binnen- en buitenland de cultuursector te inspireren om de kansen en mogelijkheden van digitalisering te benutten. Maaike is op verzoek van het Ministerie van OCW namens Nederland vervangend deelnemer van de Digital Cultural Heritage and Europeana Expertgroup van de EU.

Marcus Cohen

Marcus Cohen

Adviseur

Marcus Cohen werkt sinds november 2016 als adviseur bij DEN. Marcus doet in samenwerking met Europeana onderzoek naar de sociale en economische impact van (digitaal) cultureel erfgoed. Hieronder valt ook het beheer en ontsluiting van de Enumerate-monitor naar digitalisering van cultureel erfgoed in Europa. Eerder was Marcus beleidsmedewerker Innovatie, Informatie & Onderzoek bij de NAPK en manager ICT voor het Nederlands Uitburo. Als bouwkundig ingenieur (TU-Delft) benadert Marcus samenwerking als een ontwerpopdracht: er moet wel iets praktisch gebouwd gaan worden. Hij houdt zich dan ook bezig met ontwikkelingen rond een open dataplatform voor de (podium)kunsten.

Ruben van Gaalen

Ruben van Gaalen

Communicatiemedewerker

Ruben werkt als communicatiemedewerker bij DEN. Hij draagt zorg voor de externe communicatie op zowel de website als andere sociale kanalen. Daarnaast heeft hij aandacht voor de digitale organisatie van kennisontwikkeling binnen de cultuursector. Eerder droeg Ruben onder andere bij aan de innovatie en digitalisering van academisch onderwijs en onderzoek.

Sophie Heijkoop

Sophie Heijkoop

Adviseur

Sophie werkt als adviseur bij DEN. Haar aandachtsgebieden zijn onder andere digital storytelling en publieksdata. Eerder werkte Sophie in de museumwereld op het gebied van digitale educatie.

Pepijn Lemmens

Pepijn Lemmens

Adviseur

Pepijn werkt als adviseur bij DEN. Zijn aandachtsgebieden zijn onder meer het verbinden van kennis in een netwerk binnen de podiumkunsten, Artificial Intelligence en nieuwe businessmodellen voor digitale cultuur. Pepijn heeft een achtergrond in de journalistiek en werkte eerder in verschillende digitale rollen binnen de museum- en erfgoedsector.

Arianne Neijenhuis

Arianne Neijenhuis

Teamcoördinator bedrijfsvoering & communicatie

Arianne werkt sinds 2001 bij DEN. Zij is verantwoordelijk voor de financiën, HRM en facility bij DEN. Ook coördineert zij het secretariaat en het communicatieteam. Daarnaast is ze het aanspreekpunt bij DEN voor zaken omtrent de AVG en coördinator van diverse DEN-events.

Else Laura Rademaker

Else Laura Rademaker

Communicatiemedewerker

Else Laura adviseert DEN over de interne en strategische communicatie. Ook schrijft en redigeert zij teksten voor de website. Voordat ze in 2001 bij DEN kwam, werkte ze als junior adviseur automatisering bij het RKD. Tussendoor heeft ze Het Utrechts Archief een paar jaar geholpen met de digitale communicatie. Speciale interessegebieden zijn publieksbereik en de toepassing van innovatieve technieken ten behoeve van de maatschappelijke waarde van digitale cultuur.

Marjet van Rietschoten

Marjet van Rietschoten

Communicatie & Adviseur

Marjet verzorgt de externe communicatie van DEN, zoals de nieuws- en agendaberichten op de website en de maandelijkse nieuwsbrief. Daarnaast werkt ze aan kennisontwikkeling en -deling op het gebied van digitale cultuureducatie en draait ze mee in verschillende projecten. Voordat Marjet bij DEN werkte, was ze onder andere werkzaam als DTP-redacteur, contentcoördinator en informatiespecialist.

Erma Soechit-Resokario

Erma Soechit-Resokario

Secretariaat

Erma werkt sinds 2016 bij DEN. Ze biedt ten behoeve van het team secretariële en administratieve ondersteuning. Voordat ze bij DEN werkte, was ze werkzaam als secretaresse bij diverse commerciële organisaties, accountant- en notariskantoren.

Stephanie Teunisse

Stephanie Teunisse

Contentcoördinator & Adviseur

Stephanie beheert de contentkalender van DEN en is daarnaast adviseur op het gebied van digitale toegankelijkheid en inclusie. Ze is met name geïnteresseerd in de impact die technologische ontwikkelingen kunnen hebben op digitalisering. Zo houdt ze zich bezig met wat digitalisering kan betekenen voor het verbeteren van toegankelijkheid en inclusiviteit binnen de cultuursector. Ze is de secretaris van de Adviesraad van DEN.

Jitze de Vries

Jitze de Vries

Stagiair

Jitze is student culturele analyse en tijdelijk stagiair bij DEN. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerpen en samenstellen van de nieuwe subsidiewijzer. Daarnaast verleent hij ondersteuning op de communicatieafdeling.

Algemene vragen


Voor algemene vragen kun je terecht bij den@den.nl.

Neem je liever telefonisch contact op?
Momenteel zijn we bereikbaar op: 06-82 96 58 85 / 06-82 98 17 24.

 

Foto's (m.u.v. foto's Ruben, Sophie, Pepijn en Jitze): Sebastiaan ter Burg CC BY-NC 4.0

Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.